Gå videre til innhold
Vigdis Hjorth høstet lovord fra et samstemt anmelderkor da «Er mor død» kom ut i Norge. Nå er romanen lansert i Sverige og Danmark, til stor begeistring. (Foto: Sara Angelica Spelling)
Vigdis Hjorth høstet lovord fra et samstemt anmelderkor da «Er mor død» kom ut i Norge. Nå er romanen lansert i Sverige og Danmark, til stor begeistring. (Foto: Sara Angelica Spelling)

Pressemelding -

Svenskene og danskene omfavner Vigdis Hjorths roman Er mor død

Vigdis Hjorth har med romanen Er mor død blitt nominert til Brageprisen, Kritikerprisen, Ungdommens kritikerpris, Subjektprisen og den prestisjefylte Nordisk råds litteraturpris. Nå er det stor interesse for Hjorths forfatterskap ute i verden. Cappelen Damm Agency kan fortelle at rettighetene til romanen så langt er solgt til Danmark, Finland, Hellas, Kroatia, Ungarn, Italia, Spania, Storbritannia, Sverige og USA.

I våre naboland er Hjorth nå for alvor etablert som en av de virkelig store nordiske forfatterne.
Da Er mor død ble lansert i Danmark like før jul lovpriste en rekke danske aviser, blant annet Information, Politiken og Kristelig Dagblad, romanen. Boken fikk seks stjerner i Berlingske, som mente Vigdis Hjorths roman var en av de aller beste bøkene utgitt i 2020.

Nå i mars ble romanen lansert i Sverige, og den har allerede rukket å få fantastisk mottagelse i media.

– Vigdis Hjorth er en utrolig god forfatter. Hun skriver seg rett inn i leseren. Jeg forveksler mine egne smertepunkt med historiene hennes. Jeg tenker: "Det kjenner jeg igjen! Det er slik det har vært!" […] Skarpsynet gjelder også språket. Hjorth har en fantastisk evne til å gli mellom det forstilte og det uttalte; det er både urovekkende og harmonisk. [...] Det er en del av Hjorths storhet – å gjøre det intime, psykologiserende språket om til runesteiner, å gi den hverdagslige livskampen en klang av evigheten, skriver anmelder i Dagens nyheter.
Rasende dyktig, mener svenske Aftonbladet, mens anmelder i Sveriges Radios kulturredaksjon påpeker at «Vigdis Hjorth skriver med en intensitet som er imponerende. "[...] Vigdis Hjorth er like hjemmevant i menneskenes indre avgrunn som de gamle grekerne. Jeg blir gjerne med henne rett inn i mørket."

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.