Følg Cappelen Damm

SYNG: Lager moderne sangbok av app-suksessen

Pressemelding   •   feb 25, 2019 08:20 CET

Husker du tekstene? Etter en eventyrlig suksess som app blir SYNG nå papirbok med enda flere kjente norske barnesanger.

Over 25 000 har lastet ned appen SYNG til småbarna sine. Nå vil spillskaper Janicke Paus Hellebust styrke fokuset på formidling av norske barnesangtradisjoner. Sammen med produsent Storm Films og Cappelen Damm Forlag lanseres nå en ny sangbok i papirformat for norske småbarnsforeldre.

-Da vi laget SYNG-appen var det for å gi barna tilgang til de kjente kjære barnesangene på deres premisser. Det skulle være fargerikt,vakkert og teknisk lett tilgjengelig. I blant kan det likevel bli litt mye skjermtid for de minste. Med boka kan man variere litt, men allikevel få kose seg med universet man kjenner og er glad i fra appen, sier skaper og gründer Janicke Paus Hellebust.

Med SYNG får den tradisjonelle barnesangboka en ny og frisk innpakning. Samtidig får foreldre litt assistanse når de skal huske kjente og kjære barnesanger som "Hjulene på bussen", "Fløy en liten blåfugl", "Det bor en baker" og en rekke andre barne-favoritter.

-De kjente kjære barnesangene er udødelige klassikere som går igjen i generasjon etter generasjon. De er en del av vår kulturarv. Sangene knytter generasjonene sammen og gir barna våre et viktig felles fundament for språkutvikling, lek og læring, sier Paus Hellebust.

-Etter å ha laget store kinofilmer basert på merkevarer som Kaptein Sabeltann og Julekongen er det gøy å bringe noe originalt og egenutviklet ut til det norske markedet. Appen er en av de største norske suksessene i sin kategori, og vi håper og tror boken får et langt liv i det norske bokmarkedet, sier Martin Bull-Gundersen i Storm Films.

Med SYNG lanserte Storm Films i 2017 sitt aller første spill. Målgruppen var barn 0-3 år, en målgruppe det har vært laget svært få spill til tidligere. Mottakelsen av spillet var overveldende med over 15 000 nedlastninger de første 5 månedene i markedet. Spillet gikk til topps i App-store i sin første uke og lå som nummer en i alle kategorier. I tillegg til papirbok står en samisk versjon av appen, samt en helt ny app med god natt-sanger nå på trappene. Det finnes også ambisjoner om å utvide internasjonalt til nye språkområder. Kontakt Janicke Paus Hellebust:jph@stormfilms.no

For presseeksemplar, bilder eller annet kontakt Cappelen Damm Forlag v/Kristine Kleppo: tlf. 47374123, kristine.kleppo@cappelendamm.no

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.