Gå videre til innhold
Boken om Thorbjørn Berntsen skal være en lettlest og forhåpentligvis samtidig lærerik portrett- og intervjubok, skriver Hans Olav Lahum i bokens forord (Foto: Maria Kleppe Vihovde)
Boken om Thorbjørn Berntsen skal være en lettlest og forhåpentligvis samtidig lærerik portrett- og intervjubok, skriver Hans Olav Lahum i bokens forord (Foto: Maria Kleppe Vihovde)

Pressemelding -

Thorbjørn Berntsen og Hans Olav Lahlum utgir bok sammen

Thorbjørn Berntsen og Hans Olav Lahlums nye bok "Hva skjedde - og hva skjer?" lanseres fredag 10. november


Hva skjedde – og hva skjer? er en bok om norsk arbeiderhistorie og norsk politisk historie tilbake til 1960-tallet, men den går samtidig rett inn i de dagsaktuelle debattene om regjeringen Støre og om muligheter og utfordringer for Arbeiderpartiet på 2020-tallet. Gjennom en serie dybdeintervjuer med historikeren Hans Olav Lahlum får Thorbjørn Berntsen fremlegge sin historie og presentere sine meninger. Han må samtidig også svare på kritiske spørsmål om fortsatt omstridte hendelser, diskutable vurderinger og friske uttalelser fra et langt liv i norsk politikk.

88 år gammel forteller Thorbjørn Berntsen gjennom denne boken historien om viktige hendelser og personer fra sin politiske karriere – og han fremlegger sine synspunkter på dagens situasjon i Arbeiderpartiet. Thorbjørn Berntsen var verftsarbeideren og fagforeningsmannen fra Nylands verksted, som etter en oppvekst i enkle kår tidlig klatret opp til toppsjiktet til Oslo Arbeiderparti. Etter nesten to tiår som stortingsrepresentant tok han, under stor dramatikk, steget opp til partiledelsen på landsmøtet i 1989. Berntsen fikk tilnavnet «Leppa fra Grorud», og forble både frittalende og fritenkende også gjennom sju år som miljøvernminister på 1990-tallet.

En fristelse jeg ikke ville klare å si nei til
- Da den nær 88 år gamle og fortsatt høyst taleføre Thorbjørn Berntsen i vår kontaktet meg for å spørre om et mulig samarbeid om en samtalebok, sto det raskt klart for meg at dette var en fristelse jeg ikke ville klare å si nei til.
Den folkelige og frittalende industriarbeideren Thorbjørn Berntsen var stortingsrepresentant gjennom et kvart århundre,
og ble mot slutten av sin politiske karriere nestleder i Arbeiderpartiet fra 1989 til 1992 og Norges lengst sittende miljøvernminister fra 1990 til 1997. Han var en av landets mest kjente politikere de første ti årene jeg fulgte med. Nå i 2023 er han en av de siste veteranene fra norsk toppolitikk på 1970-tallet. Han er av ulike årsaker en av de mest interessante hovedpersonene jeg kan tenke meg for en samtalebok med en tidligere norsk politiker, sier Hans Olav Lahlum i bokens forord.

ARRANGEMENT
Møt forfatter Hans Olav Lahlum og Thorbjørn Berntsen i en spennende samtale om norsk arbeiderhistorie og norsk politisk historie, og dagsaktuelle debatter rundt Arbeiderpartiet på 2020-tallet.

Hvor: Cappelen Damm | Halvbroren – Akersgata 47, Oslo
Når: Onsdag 15. november, kl. 13.00-14.00
https://fb.me/e/1pgltt1N5




Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.