Gå videre til innhold
Internasjonal sensasjon: «Anna O» er et mørkt, snedig, originalt og sjokkerende mysterium om en ung kvinne som begår et dobbeltdrap i søvne. (Foto: Magdalena Russocka/Trevillion Images)
Internasjonal sensasjon: «Anna O» er et mørkt, snedig, originalt og sjokkerende mysterium om en ung kvinne som begår et dobbeltdrap i søvne. (Foto: Magdalena Russocka/Trevillion Images)

Pressemelding -

Thrilleren som vil vekke hele landet: I dag lanseres Matthew Blakes debut "Anna O"

Anna O, som er krimdebuten til britiske Matthew Blake, ble en global sensasjon allerede i fjor sommer da 16 korte kapitler ble sendt ut på det internasjonale litterære markedet. Det ble en hektisk auksjon i mange land, boken ble solgt til 30 land, og for millionbeløp til USA, England og Tyskland.

I dag lanseres den psykologiske thrilleren i Norge og England. VG triller terningkast fem og konkluderer med at "Matthew Blakes thriller Anna O lever opp til hypen". Anmelder Elin Brend Bjørhei skriver videre "... en meget god oppbygging som vi ikke ser så ofte i thrillersjangeren, og det er dette som gjør at leseren vender sidene". Norsk oversetter er Guro Dimmen.

– Det er vanvittig gøy når man vet man sitter på gull og det slår an. Anna O har alle ingrediensene en perfekt psykologisk thriller skal ha: den er fengslende, skremmende og interessant. Den vil trolig endre dine oppfatninger om søvn for alltid, sier Cappelen Damm-redaktør Ida Cleve.

Matthew Blake er ett av de store navnene under Krimfestivalen 2024, som går av stabelen torsdag 29. februar og til lørdag 2. mars.

Hva er vi i stand til i søvne?

Vi sover i gjennomsnitt 33 år av livet vårt. Men hva skjer egentlig, og hva er vi i stand til, når vi sover?

Anna Ogilvy er en lovende tjuefem år gammel forfatter med en lys fremtid. Men det er før hun blir funnet sovende med en blodig kjøkkenkniv ved siden av seg. I hytta ved siden av ligger to av hennes beste venner, knivstukket. Da de dør av skadene, mistenkes Anna for å ha drept dem. Men Anna forblir i en sovende tilstand og får ikke forsvart for seg.

Sovende morder – eller?

Annas tilstand, kalt «Tornerose» av tabloidene, er en sjelden psykosomatisk lidelse kjent for nevrologer som «resignasjonssyndrom».

Dr. Benedict Prince er rettsmedisinsk psykolog og ekspert innen søvnrelaterte drap. Hans metoder anses som det siste håpet for å løse den beryktede «Anna O-saken»: Anna må vekkes slik at hun kan stilles for retten. For er hun en sovende morder – eller en syndebukk, forsvarsløs og uskyldig?

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.