Gå videre til innhold
«Hvis Livets Skole hadde hatt et pensum, hadde denne boka definitivt vært på kjøpslista. Den burde vært obligatorisk med stor O», skrev NRKs anmelder om Tinashe Williamsons bok Håndbok for unge antirasister.
«Hvis Livets Skole hadde hatt et pensum, hadde denne boka definitivt vært på kjøpslista. Den burde vært obligatorisk med stor O», skrev NRKs anmelder om Tinashe Williamsons bok Håndbok for unge antirasister.

Pressemelding -

Tinashe Williamson kan vinne internasjonal pris

Den samfunnsengasjerte skuespilleren, modellen og forfatteren Tinashe Williamson er nominert til «About you awards».
«About you awards» regnes som den største og mest betydningsfulle prisutdelingen for influensere og digitale innovatører i Europa. Williamson er nominert i kategorien «Empowerment», for influensere som forsøker å gjøre verden til et bedre sted.

«About you awards" skriver på nettsiden sin at de ønsker å anerkjenne personer som har gitt avgjørende impulser og inspirasjon til samfunnet vårt. Den internasjonale prisen skal å være et barometer over aktuelle kulturskifter og samtidig bidra med banebrytende perspektiv på fremtiden.

I juryens begrunnelse for nominasjonen av Tinashe Williamson legger de vekt på at hun bruker sin rekkevidde på sosiale media til å være talsperson for antirasisme og likestilling. De trekker også frem hennes kritikerroste Håndbok for unge antirasister og det arbeidet hun gjør for å vise både barn og voksne hvordan vi aktivt kan være antirasister.

I Håndbok for unge antirasister engasjerer Tinashe Williamson leserne og oppfordrer til det aller viktigste: nemlig dialog. Gjennom ti kapitler og ti fiktive karakterer svarer hun blant annet på spørsmål som hva rasisme egentlig er, hvorfor representasjon er viktig og hva man kan si hvis man opplever at noen blir diskriminert mot på grunn av hudfargen sin.

Vinneren av prisen vil kåres i Milano 26. mai, og man kan stemme på Tinashe på hjemmesiden til About you awards

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.