Følg Cappelen Damm

Tre populære og tidsriktige barnebokserier med tøffe jenter i hovedrollene. Møt Rikka, Milla og Leona!

Pressemelding   •   mar 04, 2021 09:00 CET

Disse tre barnebokseriene har alle tøffe jenter i hovedrollene. Serien om Rikka retter seg mot 9-12-åringer, mens bøkene om Milla og Leona er beregnet på 6-9 åringer. Utgivelsene er preget av aktualitet, driv og gjenkjennelighet.

Cappelen Damm kan skilte med hele tre suksessrike bokserier for barn med sjarmerende, tøffe og markante jenter i hovedrollene. Bøker som får jenter - og gutter til å lese! Bak seriene om Rikka, Milla og Leona står de kvalifiserte forfatterne Maiken Nylund (Rikka), Selma Lønning Aarø (Milla) og Anneli Klepp (Leona). Alle forfatterne har blikk for barnets perspektiv. De  setter temaer som berører barns hverdag på kartet, som vennskap, forelskelse, misunnelse, skilsmisseproblematikk, klima og miljø. I disse dager foreligger bok nr. 3 i alle seriene.

Maiken Nylund og Cathrine Sandmæl (Ill.): Rikka gir seg ikke (9-12 år)

Rikka er nesten 11 år. Hele tiden flytter hun frem og tilbake mellom foreldrene. Det er krevende. Hun liker ikke at andre skal bestemme, eller at kjæresten, Jimmy, skal flytte. Men "Rikka gir seg ikke" Forfatter Maiken Nylund har en fin evne til å behandle temaer som primærmålgruppen er opptatt av - og hun gjør det med en stemme og en nærhet som treffer. Skilsmisse, vennskapsutfordringer og trøbbel i klassen ... Her vil mange barn kjenne seg igjen. Bøkene om Rikka har fått gode anmeldelser og er solgt til Danmark. Den første boken er også solgt til Tyskland og Sør-Korea.

Selma Lønning Aarø og Tiril Vaelur (ill.): Milla redder Amazonas (6-9 år)

Milla redder Amazonas føyer seg pent inn i Selma Lønning Aarø og Tiril Valeurs sjarmerende suksesstrilogi om Milla. Klima og miljøvern har en viktig plass i denne aktuelle historien om vennskap og sjalusi. Milla blir syk. Hun må være hjemme fra skolen, men hun vil jo helst være der ting skjer...! Bestevennen Filla kommer på besøk, men en dag kommer han ikke – han har nemlig fått en ny venn, Naja. Hun er den nye jenta i klassen og vil bli regnskogforsker, akkurat som Milla. Det liker ikke Milla! Hun må bli fort frisk og komme seg på skolen igjen for å vise denne nye jenta hvem som virkelig kan redde Amazonas! For Amazonas brenner – og trenger hjelp.

Anneli Klepp og Cathrine Sandmæl (Ill.): Leona i bursdagstrøbbel (6-9 år)

Leona, altså! Hun finner på de rareste ting og havner alltid i trøbbel. Hun har en drivkraft som alle barn skulle ønske de hadde - en blanding av Pippi og Roald Dahls Matilda. Med seg på eventyrene har hun sitt forsiktige sidekick, Felix. Han fungerer som fornuftens stemme - men blir alltid overhørt av Leona. I denne boken finner Leona ut at hun skal gi rektor en bursdagsgave. Hva med en vill og gæern katt? Katt + rektors store bart +  en svær bløtkake = Komplett kaos! Anneli Klepp er en erfaren lettlestforfatter med sans for elleville innfall og utfall. Med Cathrine Sandmæls fargerike illustrasjoner har dette blitt Leseløver (Min første leseløve) barn vil elske. 

Anmeldereksemplarer og mer informasjon
kan fås ved henvendelse til kommunikasjonsansvarlig for barne- og ungdomsbøker,
Anne Østgaard: Mobil 971 64 649/anne.ostgaard@cappelendamm.no

Kontaktinfo til forfatterne: 
Maiken Nylund: Mobil 95855761/maiken.nylund@gmail.com
Selma Lønning Aarø: Mobil 410 46 684/selma.aaro@gmail.com
Anneli Klepp: Mobil 97778579/anneli@slaraff.no