Gå videre til innhold
Vårens bøker fra Cappelen Damm, og en samtale med redaksjonssjefene for oversatt litteratur

Pressemelding -

Vårens bøker fra Cappelen Damm, og en samtale med redaksjonssjefene for oversatt litteratur

Bokvåren er i gang og på Cappelen Damms vårliste er det mye å glede seg til.
Katalogen over vårens bøker inneholder rundt 300 titler, du kan bla i den digitale utgaven her: https://issuu.com/cappelendammbokmagasiner/docs/va_rens_b_ker_2021_lowres_web_cd

SE FILMPRESENTASJON AV CAPPELEN DAMMS LISTE PÅ OVERSATT LITTERATUR
Salgs- og markedsdirektør Knut Gørvell har tatt en prat med redaksjonssjef for oversatt skjønnlitteratur, Dagfinn Møller, og Mariann Fugelsø Nilssen som er redaksjonssjef for oversatt krim og underholdning.
Her får du en fin presentasjon av alle de oversatt bøkene fra Cappelen Damm som du har mulighet til å lese på norsk denne våren. Sjekk samtalen her:


Blant vårens oversatte bøker er Kazuo Ishiguros første utgivelse siden han fikk Nobelprisen i 2017.
Saša Stanišic, Leïla Slimani, Ben Lerner og Caroline Albertine Minor er andre skjønnlitterære forfatternavn som skaper stor forventing. På den oversatte listen for underholdningslitteratur finner vi både bestselgerforfatter Tracy Rees og irske Lucinda Riley. Riley var den som solgte aller mest bøker i Norge i 2020 og i mai kommer den avsluttende, syvende romanen i den populære De syv søstre-serien.
Våren byr også på mulighet for dypdykk i den mangfoldige krim og spenningslitteraturen.
Ikke bare venter påskeferie og krimbøker, i mars blir det også krimfestival hvor flere av vårens store krimnavn står på programmet. Cappelen Damm har i vår en svært rikholdig krimliste, hvor Elskede barn av Romy Hausmann allerede har rukket å bli en av vårens store krimsuksesser.

Blant sakprosa-navnene på Cappelen Damms vårliste finner vi David Attenborough, Anita Krohn Traaseth og Jan Henrik Gladkokken Syversen. På barneboklisten er det både flere bildebøker om hele Norges favoritthund, Anton, og kjente forfatternavn som Bjørn Rørvik, Michael Stilson, Sondre Lerche og Erlend Loe.
Den skjønnlitterære listen favner også vidt. Tor Åge Bringsværd, som er en av våre mest originale og produktive forfattere, er klar med den nye romanen Kintsugi et lappeteppe av en annen verden. Mens Lars Saabye Christensen tar pulsen på vår tid i romanen En tilfeldig nordmann Den fulle og hele sannheten om Gordon Mo. Trygve Skaug, en av de mestselgende poetene i Norge, gir oss samlingen Opprykk, mens den anerkjente poeten Kristin Berget er klar med sin sjette diktsamling. Nye forfatterstemmer har selvsagt også plass på vårlisten. Cappelen Damm utgir hele 6 skjønnlitterære debutanter, i tillegg til den årvisse debutantantologien Signaler.

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.