Følg Cappelen Damm

Valebrokks metode. Et hjerte av gull, en neve av stål

Pressemelding   •   sep 06, 2013 08:40 CEST

Hvorfor ble Kåre Valebrokk en historisk medieleder, det flere har kalt en medielegende? Boken «Valebrokks metode» går bak mytene og anekdotene om en av Norges mest bemerkelsesverdige ledere og virksomhetsbyggere og beskriver en person helt utenom det vanlige.

Boken, som er skrevet av Trond Vernegg og Magne Otterdal, lanseres på Cappelen Damm 4. desember.

Valebrokks metode. Et hjerte av gull, en neve av stål er et dypdykk i hvordan Valebrokk drev frem sine prosjekter. Den handler om hvordan han skrev, hvordan han forvandlet Dagens Næringsliv og TV2 gjennom å videreutvikle disse viktige mediebedriftene. Valebrokk visste hvordan han skulle lede sine medarbeidere til suksess og hvordan han skulle forholde seg til sine eiere og styrer. Han utviklet nye publikasjoner og kanaler og bygget nettverk. Valebrokk ble en av norsk næringslivs sterkeste merkevarer som frihetsdyrkende journalist og redaktør.
 
Forfatterne Trond Vernegg og Magne Otterdal byr i boken på nye, hittil ukjente sider av Kåre Valebrokk og belyser medielegenden i perspektiver det er skrevet lite om. Boken baserer seg blant annet på forfatternes kontakt med Kåre Valebrokk gjennom 30 år samt på samtaler med en rekke personer han arbeidet nært med.
 
Valebrokks strategier og metoder er inspirerende for dagens og fremtidens medarbeidere og ledere, ikke bare i pressen – men for alle som er opptatt av å tenke nytt, igangsette prosjekter og sette ideer og ambisjoner ut i livet. Boken er en levende fortelling om en person med ekstrem oppdrift og vilje og evne til å skape noe. 

 

TROND VERNEGG har presseerfaring fra Farmand, Frisprog, Se og Hør, Billedbladet NÅ og Dagens Næringsliv. Fra 1986 har han arbeidet som forretningsadvokat og styremedlem i en rekke selskaper. Etter at han gikk over i advokatvirksomhet etter en periode som journalist under Kåre Valebrokks ledelse, har han opprettholdt kontakten og vært samtale- og diskusjonspartner med Valebrokk gjennom nær tredve år. Les mer.

MAGNE OTTERDAL var medarbeider i Dagens Næringsliv (DN) fra 1981 til 2009, tre tiår hvor han var tett involvert i utviklingen av avisen, hvorav 15 år under Kåre Valebrokks lederskap. Otterdal gikk «Valebrokk-skolen» som utøvende journalist i felten, som desksjef, som korrespondent og redaksjonssjef. Les mer.

 

Spørsmål om Valebrokks metode kan rettes til forfatterne:
Trond Vernegg: Vernegg@adeb.no / 982 94 598
Magne Otterdal: magne.otterdal@oslobusinessmemo.no / 932 56 250

Kontaktperson i Cappelen Damm:
Markedsansvarlig Gerd Irene Ødeskaug: gerd.irene.odeskaug@cappelendamm.no

 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.