Følg Cappelen Damm

Verdensstjerner til Krimfestivalen 2021

Pressemelding   •   feb 04, 2021 10:30 CET

I år vil du kunne følge Krimfestivalen digitalt på krimfestivalen.no.

Mars 2021 markerer Krimfestivalen 10-årsjubileum med noen av verdens mest kjente krimforfattere på plakaten. Harlan Coben, Val McDermid, David Baldacci og store deler av den svenske og norske krimeliten deltar på årets festival.

Krimfestivalen arrangeres denne vinteren for tiende gang. Dato blir 18.- 20. mars, og festivalen kan skilte med over 40 forfattere og 35 programposter. I år blir festivalen først og fremst digital, og man vil kunne se alle de 35 programpostene på nettsiden krimfestivalen.no. Forhåpentligvis vil det også bli mulig for publikum å være til stede i Cappelen Damm-huset og på Centralteatret i Oslo, men det vil avhengig av smittevernrådene.

En av verdens fremste krimfestivaler
Det siste tiåret har vært en gullalder for nordisk krim. Festivalen utforsker dette fenomenet og setter nordisk krim inn i et internasjonalt perspektiv. Siden festivalen først ble arrangert i 2012 har den vært en stor suksess, og den er blant annet blitt trukket frem av The Guardian som en av verdens fremste krimfestivaler.

«One of the best Crime-writings festivals around the world»
– The Guardian

Store internasjonale stjerner
Ettersom Krimfestivalen i år har et digitalt utgangspunkt, har festivalen fått tilgang til flere og større internasjonale navn enn noen gang tidligere. I år vil du for eksempel kunne se intervjuer med Harlan Coben, David Baldacci, Val McDermid, Romy Hausmann og Ben Macintyre. Svært mange av de svenske stjerneforfatterne, som Lars Kepler, Camilla Grebe, Hans Rosenfeldt og Mohlin & Nyström, deltar også. I tillegg vil nesten hele den norske krimforfattereliten være på plass, inkludert Hans Olav Lahlum, Trude Teige, Helene Flood, Gunnar Staalesen, Tom Egeland og Torkil Damhaug.

Arrangører av Krimfestivalen
Cappelen Damm og Krimklubben er hovedarrangører av Krimfestivalen. Den blir arrangert i samarbeid med Oslo Nye Teater Centralteatret, Gyldendal forlag, Kagge forlag, Vigmostad & Bjørke og Rivertonklubben.

På Krimfestivalen.no, i Cappelen Damm-huset og Centralteatret
I år vil du først og fremst kunne følge alle programpostene digitalt på krimfestivalen.no.
Alle filmene og live-programmene blir lagt ut på nettsiden, slik at man kan følge festivalen hjemmefra. Fysisk finner festivalen sted i Oslo. Den arrangeres i Akersgata i Cappelen Damm-huset og på Centralteatret dersom FHIs smittevernråd tilsier at det er akseptabelt med publikum i salen på tidspunktet festivalen finner sted.

Program vil bli offentliggjort rundt 20. februar.

FORFATTERE SOM DELTAR:
Harlan Coben
David Baldacci
Val McDermid
Lars Kepler
Camilla Grebe
Hans Rosenfeldt
Arne Dahl
Pascal Engman
Romy Hausmann
Peter Swanson
Ben Macintyre
Sam Lloyd
CJ Tudor
Cara Hunter
Clare Mackintosh
Patrick Reeden Keefe
Sofie Sarenbrant
Emelie Schepp
Mohlin & Nyström
Mikaela Bley
Peter Englund
Hanne Kristin Rohde
Tom Egeland
Gunnar Staalesen
Hans Olav Lahlum
Gard Sveen
Torkil Damhaug
Grethe Bøe
Helene Flood
Trude Teige
Knut Nærum
Geir Tangen
Agnes Matre
Ingebjørg Berg Holm
Atle Nilesen
Ørjan Karlsson
Julie Werenskiold
Terje Bjøranger
Ole Asbjørn Ness
Anders Moe
Jørgen Brekke