Følg Cappelen Damm

Angelina Jordan (9) debuterer som forfatter

Pressemelding   •   nov 16, 2015 13:38 CET

NY BOK: Angelina Jordan: Mellom to hjerter. Illustrert av Mery Zamani

Som en av tidenes yngste norske debutanter er Angelina Jordan (f. 2006) nå ute med boka Mellom to hjerter. Angelina Jordan står selv bak teksten i denne empatisk, hjertevarme og rettferdighetssøkende bildeboka for barn, mens hennes bestemor, den anerkjente kunstmaleren Mery Zamani (f. 1961), har malt illustrasjonene.

Angelina Jordan ble berømt over natta da hun deltok i 2014-utgaven av Norske talenter, som hun vant. Hun har siden vunnet mange hjerter og har fans verden over på grunn av sine fortolkninger av sanger av Billie Holiday og Frank Sinatra. Fansen inkluderer store internasjonale stjerner som Ashton Kutcher og Li Wayne, og en del av YouTube-videoene hvor hun synger har flere millioner treff.

Når Angelina står på scenen og synger, er hun alltid barbeint. Mellom to hjerter forteller hvorfor: Da Angelina Jordan var seks år gammel og bodde i Midt-Østen, møtte hun en fattig gatejente. Gatejentas måte å tjene litt penger på, var ved å veie fremmede mennesker på en vekt. En dag står Angelina foran vekten hennes. Mellom to hjerter er en sann historie fra barn til barn om to jenter som lever helt forskjellige liv, og om et skjellsettende møte mellom disse to jentene.

Poet Erling Kittilsen (f. 1946) har vært konsulent på boka og har hatt samtaler med Angelina Jordan underveis i prosessen mot ferdig tekst og bok. Han skriver dette:

«Nokså raskt etter møtet med fattigjenta skriver Angelina hendelsen ned i dagboka si. For halvannet år siden møter jeg henne, og hun spør om jeg har lyst til å lese noe hun har skrevet. Jeg svarer at det vil jeg gjerne. Så kommer hun med teksten nå i mai etter å ha bearbeidet den. Spontant etter lesning sier jeg: Dette er jo bok, Angelina. Jeg går igjennom teksten for forsiktige korrigeringer og får innspill fra forfatteren, som jeg følger opp til vi er enige.

I denne teksten som bygger på en sann historie, og som viser så mye empati for et annet menneske, er det formspråket som er mest forbløffende – evnen hos en så ung forfatter til å finne en språkform som både holder situasjonen levende og samtidig bruker bilder som reflekterer hendelsen og gjør rommet større."


Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.