Gå videre til innhold
Bestselgerforfatter James Frey med nyskapende multimedieprosjekt

Pressemelding -

Bestselgerforfatter James Frey med nyskapende multimedieprosjekt

Cappelen Damm har kjøpt de norske rettighetene til James Freys kommende Endgame – en helintegrert multimedieopplevelse med en romantrilogi for ungdom i sentrum. Den første boka, Endgame. The Calling (norsk tittel foreløpig ikke klar), lanseres 7. oktober verden over, på mer enn tretti språk.

– Dette prosjektet er noe helt nytt, noe leserne kommer til å elske. Vi ser i spenning frem til lanseringen i oktober, sier forlagsredaktør i Cappelen Damm Cecilie Kirkaune Bodahl.

Interaktiv «supergåte»
Hver bok i Endgame-trilogien kommer til å inneholde en interaktiv "supergåte" i form av spor og ledetråder i teksten. Gåtene er utviklet i samarbeid med kryptografer i verdensklasse, og en stor pengepremie står på spill for hver bok. I forbindelse med første bok skal en bestemt mengde gull utstilles offentlig i en skuddsikker glassmonter. Den som først løser gåten, vil kunne finne en nøkkel og deretter gjøre krav på gullet – en begivenhet som overføres direkte på YouTube. Google utvikler et stedsbasert spill som vil gi Endgame liv i den virkelige verden.

Omtale av Endgame i New York Times

Om forfatteren:
James Frey er forfatter av bl.a. A Million Little Pieces, My Friend Leonard og Bright Shiny Morning. Bøkene hans er utgitt på 42 språk, i 118 land, og han er bl.a. blitt beskrevet som "sin generasjons beste forfatter" av The Guardian. I 2010 etablerte Frey produksjonsselskapet Full Fathom Five, som regnes som en av de mest nytenkende produsentene av nytt, originalt innhold for flere plattformer. Gjennom dette har han lansert flere bestselgere, heriblant suksessen Arven fra Lorien-serien, hvor den første boka, Jeg er nummer fire, også ble filmatisert.

Ta kontakt for mer informasjon!

Beste hilsen, Informasjonsavdelingen Cappelen Damm.
Kontaktperson i forlaget:
Turid Oline Hepsø: turid.oline.hepso@cappelendamm.no, tlf.: 21 61 75 84 / 404 91 136.

 

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.