Gå videre til innhold
Boka for padleglade nordmenn

Pressemelding -

Boka for padleglade nordmenn

Ny bok: Per Roger Lauritzen "Tusen padleturer. Med kajakk og kano Norge rundt"

Planlegger du å kjøpe kajakk, eller å ta et padlekurs? Da er du ikke alene. Padling er en av de raskest voksende fritidsaktivitetene i Norge.

– Det er bare fantasien som setter grenser for hvor du kan padle, og knapt nok den heller, sier Per Roger Lauritzen. Boka Tusen padleturer gir, for første gang i Norge, en samlet oversikt over padlemulighetene i hele Norge – kommune for kommune, fylke for fylke, med vann innsjøer, elver, kysten og det hele.

Fra han satte seg i en kajakk for første gang som 10-åring, har Per Roger Lauritzen padlet i over 300 norske kommuner, mange av dem flere ganger, og han har som mål å padle i dem alle, 428 i tallet. Bare i fjor ble det 317 kajakkturer på Per Roger. Og underveis har han systematisk samlet sine padleopplevelser.

– Undersøkelser har vist at det viktigste for nordmenn på tur ikke er å bli svett, men å oppleve ro, fred og muligheten til å pleie tankene, sier Lauritzen. Dette er nok mye av grunnen til at padling er blitt så populært, tror han. 

– Padling er en lite krevende aktivitet som gir store muligheter for stillhet og ro. Når teknikken begynner å sitte, noe som ofte går ganske fort, kan man fokusere på omgivelsene og la tankene vandre fritt. Man kommer inn i en flyt som gjør godt for sjelen, og som mange søker, forteller han. 

I tillegg til turbeskrivelsene i boka tar Lauritzen også for seg fordeler og ulemper med forskjellige kajakktyper og kano, basert på egne erfaringer. Han skriver også om å ferdes trygt med kajakk og kano året rundt. Boka er rikt illustrert og utstyrt med kart.

Per Roger Lauritzen (født 1956) er fra Sandefjord og bor i Asker. Han har utgitt et stort antall bøker om turliv og natur, de fleste illustrert med egne bilder, og har gjennom sitt mangeårige arbeid i DNT og nå i NAF fartet mer rundt i landet vårt enn de fleste. Han er en ettertraktet foredragsholder.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.