Gå videre til innhold

Pressemelding -

Bokaktuelle Tine Solheim: – Sying i vinden som aldri før

– Nå vil alle sy, og salget av symaskiner har gått til himmels! sier mote- og kostymedesigner Tine Solheim, som denne høsten slipper boka Sy magisk.

– Det morsomme er at sying er blitt så populært innenfor så mange ulike aldersgrupper, både blant barn, voksne og eldre, forteller Solheim. –10-12-åringer syr enkle plagg til seg selv, og småbarnsmødre syr til både seg selv og til barna. Småskjørt og statementskjørt er veldig populære, for eksempel, sier hun.

I tillegg til å lansere ny bok er Tine Solheim også aktuell som dommer i den nye sesongen av Symesterskapet på NRK1, som har premiere mandag 31. august.

Boka Sy magisk er både for den som elsker å sy, og for den som tenker at dette har jeg lyst til å prøve. Tine Solheim viser fem basismønster på tunika, A-fasong kjole, statementskjørt, storskjorte og kimono med uante muligheter. Her får du ideer til stoffvalg enten det er ensfarget, tykt eller tynt, med eller uten mønster eller rett å slett en kombinasjon. Hva velger du og hvilket uttrykk har du lyst på. Hvordan vil du ha lukningen? Med eller uten glidelås eller knapper, foran eller bak. Til hvilken anledning skal du bruke plagget, hverdag eller fest, klassisk eller bohem. Med Tines gode forklaringer og detaljbilder av plaggene for du inspirasjon til å skape ditt helt unike uttrykk. Det ligger ved 100 % mønster bak i boken. 

Tine Solheim utdannet i Paris og har hatt praksis hos Yves St. Laurent og Per Spook. Hun har drevet atelier og har laget haute couture-kjoler for kunder i snart 30 år, og hun har designet kjoler og antrekk til en rekke skuespillere, artister og medieprofilerte personer. Hun er forfatter av flere bestselgende sy- og strikkebøker. 


Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.