Følg Cappelen Damm

Bragepris til Anna Fiske

Pressemelding   •   nov 22, 2018 18:12 CET

I den illustrerte vinner-romanen Elven skriver Anna Fiske om store og små ting som gjør livet vanskelig for tenåringen Helena. @Foto: Maja Hattvang

Cappelen Damm-forfatter Anna Fiske mottok i kveld Brageprisen 2018 i kategorien Barne- og ungdomsbøker for ungdomsromanen Elven.

Anna Fiske er forfatter, illustratør og tegneserieskaper med et omfattende forfatterskap.
Hennes særegne, lekne strek og kreative nyskapning har sørget for flere priser og utmerkelser.
Flere av bøkene hennes gjør stor suksess i utlandet, blant annet i Kina, der Fiskes Hallo-serie er solgt i nærmere 100 000 eksemplarer.

Elven er en lavmælt og vakker, illustrert roman om de store og små tingene som gjør livet vanskelig for tenåringen Helena. Hun føler at hun bare renner avsted, som vannet under isen i elven hun ser hver dag på vei til skolen. Helena skulle ønske hun kunne ta mer plass. Si hva hun mener. Klare å trøste pappa. Tørre å snakke med Andreas i parallellklassen. En vårdag begynner isen å sprekke opp, og noe dramatisk skjer.
Historiens utgangspunkt er en sjelsettende opplevelse fra Anne Fiskes egen ungdomstid, der hun reddet en mann fra å drukne – i nettopp en elv.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.