Gå videre til innhold
Anna Fiske er en prisbelønt forfatter, illustratør og tegneserieskaper. I år feirer hun både 60 årsdag og 25 år som forfatter.
Anna Fiske er en prisbelønt forfatter, illustratør og tegneserieskaper. I år feirer hun både 60 årsdag og 25 år som forfatter.

Pressemelding -

Anna Fiske fyller 60 og feirer 25 år som forfatter

I dag feirer Anna Fiske 60-årsdag! Hun kan i tillegg skilte med 25 år som forfatter – og med ny bok.

Anna Fiske er en prisbelønt forfatter, illustratør og tegneserieskaper. Hun står bak over 70 bildebøker og tegneserier, både med egne tekster, og som illustratør for andre forfattere. Mange av bøkene hennes har gjort stor suksess i både inn- og utland. Blant annet er den populære Hvordan-serien trykket i over 100 000 eksemplarer.

Neste uke lanseres en ny bok i den bestselgende Hallo-serien, myldreboka Hallo natta!. Denne gangen inviteres leseren inn i nattemørket, og kan utforske alt det spennende, skumle og rare som foregår der.

Siden debuten i 1999, med tegneserien Forvandlingen, har hennes kreative nyskapning og lekne, særegne strektegninger gitt henne flere høythengende priser og utmerkelser. Blant annet Brageprisen, Bokkunstprisen og nominasjoner til prestisjefylte Astrid Lindgren Memorial Award.

Bøkene hennes har et skrått blikk på stort og smått, iblandet en god porsjon klokskap og rikelig med menneskekjærlighet, og tar ofte opp komplekse budskap på en lettfattelig måte.

Anna Fiske er født og oppvokst i Sverige, flyttet til Norge som 30-åring og har i år bodd like lenge i begge land. Hun bor på Malerhaugen i Oslo med sin mann Lars Fiske og katt, de har to voksne døtrer og et barnebarn.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Relatert innhold

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.