Følg Cappelen Damm

Debutant hedret med litteraturpris

Pressemelding   •   sep 07, 2020 08:59 CEST

Ida Fledbraaten (Foto: Cappelen Damm)

Debutant Ida Fjeldbraaten er tildelt litteraturprisen Halvorsens legat 2020. Prisutdelingen fant sted  på Litteraturhuset i Fredrikstad under litteraturfestivalen Ord i Grenseland.

Fjeldbraaten debuterte som forfatter med romanen Jerv som har høstet svært gode kritikker i norske medier.

Litteraturprisen, som har forankring i Fredrikstad, deles ut til en forfatter eller skribent som gjennom sin virksomhet har vakt lokal oppmerksomhet. Prispremien er 10 000 kr og ett trykk signert Ellen Auensen. Blant tidligere prisvinnere finner man profilerte forfattere som Gerd Brantenberg, Klaus Hagerup, Ivo de Figueiredo, Jan-Erik Fjell, Lisa Aisato og Roskva Koritzinsky. 

 Juryen trakk spesielt frem Fjeldbraatens arbeid med tekstformidling i ulike arenaer og hennes særegne litterære debut:

"Enten det er i form av reklame, litteraturformidling, forlagsvirksomhet eller noveller og romaner, drives denne forfatteren av en ren destillert formidlingsglede og entusiasme for bøker. (...) Etter mange år med entusiastisk formidling av andres tekster, prosjekter og produkter kom debutromanen i år. Den er kanskje det motsatte av polert reklametekst. Romanen er en brutal, sår og drivende fortelling om kroppsvæsker, kjefter, tenner, gjørme og bitt, om natur og kultur. Klassekampens anmelder beskriver den som en usedvanlig interessant debut, noe juryen for årets pris er samstemte i."

Ida Fjeldbraaten (født 1984 i Fredrikstad) er kreativ leder i reklamebyrået Hausmann og markedssjef i småforlaget Teori & praksis. I tillegg til sin debutroman av året har hun tidligere publisert skjønnlitterære tekster i antologien Signaler.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.