Følg Cappelen Damm

Eivind Hofstad Evjemo nominert til gjev, fransk litteraturpris.

Pressemelding   •   sep 15, 2017 13:57 CEST

Nominert til prestisjetung, fransk litteraturpris. (Foto: Maja Hattvang/Cappelen Damm)

Forfatter Eivind Hofstad Evjemo er nominert til den franske litteraturprisen Prix Femina. Evjemo er nominert med den kritikerroste romanen Velkommen til oss i kategorien for beste utenlandske roman, sammen med størrelser som Margaret Atwood, Karl Ove Knausgård og Colson Whitehead. Prisen deles ut i november.

Velkommen til oss, som er Evjemos tredje roman, fikk god mottakelse og mye oppmerksomhet da den utkom her hjemme i 2014 (sehttps://www.cappelendamm.no/_skjonnlitteratur/romaner/velkommen-til-oss-eivind-hofstad-evjemo-9788202452117)

Eivind Hofstad Evjemo  er født i 1983 kommer fra Levanger, men bor i Oslo. For debutromanen Vekk meg hvis jeg sovner (2009) mottok han Tarjei Vesaas' debutantpris. For sin andre roman Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet (2012) mottok han Ungdommens kritikerpris og UT-Awards for "Årets bok" og "Årets trønderske forfatter". I tillegg til de tre romanene debuterte Evjemo som lyriker med samlingen Kvelningsminner i 2016. Bøkene hans er oversatt til flere språk.

Eivind Hofstad Evjemo ble også kåret til en av de ti beste norske forfattere under 35 år av avisen Morgenbladet i samarbeid med Norsk Litteraturfestival.

Prix Femina er en fransk litteraturpris som ble opprettet i 1904 av 22 journalister, inkludert en rekke sositetskvinner som Anna de Noailles, i magasinet La Vie heureuse, som en reaksjon på Prix Goncourt. Prisen utdeles årlig av en rent kvinnelig jury første onsdag i november.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.