Gå videre til innhold
The Guardian har trukket fram Krimfestivalen i Oslo som en av verdens fremste krimfestivaler. Over 55 forfattere deltar på programmet 8-10 mars
The Guardian har trukket fram Krimfestivalen i Oslo som en av verdens fremste krimfestivaler. Over 55 forfattere deltar på programmet 8-10 mars

Pressemelding -

En av verdens fremste krimfestivaler finner sted i Oslo denne våren

Krimfestivalen arrangeres i år for sjuende gang og finner sted i Oslo fra 8. til 10. mars.

Krimfestivalen har i år valgt Unni Lindell til festivalforfatter.
Hun får med seg over 55 forfattere til festivalen.
Store deler av den norske krimeliten er på programmet.
Vi møter blant annet Jo Nesbø, Gunnar Staalesen, Tom Egeland og Torkil Damhaug. Det
kommer også 18 forfattere fra utlandet, blant annet Clare Mackintosh, Arne Dahl, Håkan Nesser og Malin Persson Giolito.

De siste årene har vært en gullalder for nordisk krim. Krimfestivalen ønsker å utforske dette fenomenet og sette nordisk krim inn i et internasjonalt perspektiv. Den første festivalen ble arrangert i 2012. Festivalen ble umiddelbart en stor suksess og avisen The Guardian har trukket fram Krimfestivalen som en av verdens fremste krimfestivaler.

Arrangører
Cappelen Damm, Tanum og Krimklubben er hovedarrangører av Krimfestivalen.
Den blir også i år arrangert i samarbeid med Rivertonklubben, Oslo Nye Teater Centralteatret, Aschehoug forlag, Gyldendal forlag, Kagge forlag, Vigmostad & Bjørke, Juritzen forlag, Bazar forlag, Press forlag, Goliat forlag, Pitch forlag, Bokbyen forlag, Tanum Karl Johan, Narvesen Continental og Norli Universitetsgaten. Dagbladet er festivalens mediepartner.

Festivalforfatteren
I 2014 begynte Krimfestivalen med å utpeke en forfatter det skulle være spesielt fokus på. Det året var det Karin Fossum som ble Festivalforfatter. Året etter var det Gunnar Staalesen, og så ble det Jo Nesbø og Jørn Lier Horst sin tur. I år er det  Unni Lindell som er Festivalforfatter.

Over 55 forfattere
Så å si hele den norske eliten av krimforfattere er med på festivalen, inkludert Jo Nesbø, Gunnar Staalesen, Trude Teige, Torkil Damhaug, Unni Lindell, Chris Tvedt, Jørn Lier Horst og Hans Olav Lahlum. Det kommer også mange svenske, engelske og danske krimforfattere til Oslo. Festivalen får besøk fra USA og til og med fra Færøyene: Jogvan Isaksen.

Sted
Festivalen arrangeres i Oslo, da først og fremst i Cappelen Damm-huset i Akersgata, i Teaterkjeller’n og på Centralteatret. Det finner også sted arrangementer i Tanum Karl Johan og Norli Universitetsgaten.

Den storslåtte åpningen av Krimfestivalen med prolog av Festivalforfatteren og «dødstrømpen» Unni Lindell er torsdag 8. mars kl 10.00

Emner

Kategorier


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.