Gå videre til innhold
Endgame er nå

Pressemelding -

Endgame er nå

I dag lanseres det multimediale gigantprosjektet Endgame i over 30 land samtidig. I sentrum for det hele står boktrilogien Endgame. Første bok, Kalletslippes i dag. Anerkjente James Frey er hjernen bak prosjektet, og originalforlaget Harper Collins har trykket et førsteopplag på hele 1 million eksemplarer.

Om handlingen i boka:
12 ungdommer er valgt ut for å kjempe på vegne av hver sin stamme for å redde stammen når apokalypsen inntreffer. Gjennom hele historien har Endgame alltid vært en mulighet, aldri virkelighet – før nå. De 12 stammene har i generasjon etter generasjon hatt én spesialtrent spiller hver i alderen 13 til 20 år klar for denne utfordringen. Kun én av disse 12 kan vinne: den som finner tre nøkler i riktig rekkefølge, først. Noen vil drepe. Noen vil forelske seg. Noen vil lede og noen vil følge. Alle vil spille. Reglene i Endgame er enkle: det finnes ingen regler.

Boktrilogien kan leses frittstående, som en ren spenningsbok. Man følger ungdommene verden rundt gjennom 500 sider med spenning og nervepirrende kamper.

Endgame er samtidig en opplevelse på flere plattformer:
Mens man leser, kan man velge å følge alle hovedpersonene på Twitter og Google +, og krysse fingrene for at ens favorittkarakter(er) er godt nok forberedt til å vinne spillet. I tillegg står bøkene i sentrum for en jakt leserne selv kan legge ut på. I hver bok i trilogien finnes det en interaktiv «supergåte» i form av spor og ledetråder i teksten og videre på nettet. Gåtene er utviklet i samarbeid med kryptografer i verdensklasse, og fører leserne frem til en nøkkel. Den leseren som løser gåten og finner nøkkelen først, vinner 500 000 dollar i gull. Premien økes for hver bok. Den første premien kan allerede beskues i en monter i Caesars Palace i Las Vegas, og live på YouTube.

20th Century Fox  er i gang med å lage film. Den er ventet våren 2016.
Endgame: Kallet utkommer også som e-bok.

Om James Frey:
Amerikanske James Frey (f. 1969) er forfatteren av kjempesuksessen A million little pieces, som skapte kontrovers, bl.a. hos Oprah. Han er også mannen bak pseudonymet Pittacus Lore. James Frey bor i New York med kone, datter og hund.

Relevante lenker:
Trailer for Endgame
James Freys Facebook-side
Se James Frey snakke om Endgame på Comic-Con 2014
Flere innlegg på Cappelen Damms blogg om Endgame
Offisielt nettsted (US)
#endgameiscoming
#endgamenorge


 

 

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.