Følg Cappelen Damm

​Er Vigdis Hjorth den nye Elena Ferrante, spør The Guardian

Pressemelding   •   mai 23, 2018 13:01 CEST

The next Elena Ferrante? spør The Guardian, og trekker frem Vigdis Hjorths roman Arv og miljø blant "The best European fiction coming your way"

Vigdis Hjorths roman Arv og miljø blir denne uken trukket frem
av den britiske avisen The Guardian som en av de beste europeiske romanene
på vei ut på det engelskspråklige markedet. 
Avisen omtaler boken som et kritikerrost, kontroversielt familiedrama og spør om Hjorth kan bli den nye Ferrante på det engelske markedet.

Suksess med ny essaysamling
Her hjemme er Vigdis Hjorth aktuell med essaysamlingen Å tale og å tie.  Essayene har mottatt strålende kritikker og samlingen ble utsolgt etter kort tid. Cappelen Damm har nå trykket nytt opplag av boken.


Verden vil ha Hjorth

Cappelen Damm Agencys leder Ingvild Haugland kan fortelle at det internasjonalt
er stor interesse for Hjorths forfatterskap.
Arv og miljø er foreløpig solgt til 16 land, og det er forlaget Verso Books som har kjøpt de engelskspråklige rettighetene til romanen. Den lanseres i USA og England i løpet av neste år, og det er allerede knyttet store forventninger til salget.

Over 150 000 bøker
I Norge er bestselgeren trykket i et opplag på over 150 000 eksemplarer. Da Arv og miljø ble lansert i 2016 ble den nominert til en rekke priser som Nordisk råds litteraturpris, og den mottok både Bokhandlerprisen og Kritikerprisen. Til høsten blir Hjorths bok satt opp som teater på DNS i Bergen.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.