Følg Cappelen Damm

Få de beste oppskriftene fra Norges største veganmatblogger

Pressemelding   •   okt 06, 2015 08:30 CEST

Årets matblogger for alternativ mat, Jane H. Johansen, utgir denne høsten boka Veganmat på sitt beste. Forfatteren håper å kunne inspirere alle som har lyst til å spise mindre kjøtt og mer grønt, men ikke helt vet hvordan.

Det er 6 år siden Jane H. Johansen la om til et vegansk kosthold. Selv om hun hadde vært vegetarianer i mange år før det, og var vant til å lage mat uten kjøtt, fisk og fugl, opplevde hun det som en ganske stor overgang å skulle kutte ut egg og melk i tillegg.

– Det ble en del nye utfordringer på kjøkkenet, forteller hun. – Feilskjærene, erfaringene og notatene jeg lagde meg for meg selv ble etter hvert til oppskrifter, og oppskriftene ble senere mat nok til en liten blogg.

Veganmisjonen kalte hun bloggen, med undertittelen "god mat trenger ikke å være dyr".  I dag har bloggen mellom 250.000 og 450.000 sidevisninger hver måned. I fjor ble Jane kåret til Årets matblogger for alternativ mat. Hun holder også fullbookede matlagingskurs sammen med Veganmannen.

– Alle kan ha ulike grunner til å velge å spise grønnere. For meg personlig handler det nok mest om hensynet til dyrene. Men matvalg kan også ha betydelige konsekvenser for både helse og miljø, forteller Jane. Som også setter matgleden svært høyt. – Det åpnet seg en helt ny verden av råvarer, nye måter å tenke på og nye måter å lage mat på. Jeg har aldri hatt et så variert, frodig og tilfredsstillende kosthold som etter at jeg ble veganer, sier hun.

Alle rettene i boka er uten kjøtt, meieriprodukter og egg. De er enkle å lage og tilpasset norske råvarer og matvaner. I tillegg får du tips og råd om råvarer og spesielle ingredienser, og Janes svar på vanlige spørsmål om veganmat, som "får man i seg nok protein som veganer" og "hvor skal jeg starte"? Oppskriftene i boken er inndelt i kapitlene frokost & lunsj med bakst, pålegg & varmretter, hovedretter, helgekos, tapas, småretter & tilbehør og søte fristelser & dessert.

Foto ved Nina Dreyer Hensley & Jim Hensley.

Se mer til Jane veganmisjonen.com, Instagram @veganmisjonen, Facebook.com/veganmisjonen og Snapchat: Janesmat

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar