Følg Cappelen Damm

Fotballstjernen Frank Lampard med barnebokserie

Pressemelding   •   jun 05, 2014 08:02 CEST

NY BOKSERIE: Frank Lampard: Frankies magiske fotball

Frank Lampard er vise-kaptein og tidenes mestscorende i den engelske fotballklubben Chelsea. Han har bl.a. vunnet Premier League tre ganger og Champions League én gang. Han spiller også på landslaget til England og vil delta i sommerens fotball-VM i Brasil (12/6-13/7).

Ved å lese for sine barn på 6 og 8 år ble Lampard inspirert til selv å skrive bokserien Frankies magiske fotball. Han syntes det var få gode historier å finne hvor fotballen – som lek, eventyr og vennskapelig spill – hadde en fremtredende rolle, og ønsket å gjøre noe med dette.

Nå utgir Cappelen Damm Frankies magiske fotball på norsk. Bøkene er perfekte for lesere på nybegynnerstadiet, og handler om vennskap, eventyr – og fotball.

 – Frankie er slik jeg ser meg selv som barn, bare litt modigere og med litt større eventyrlyst, sier Frank Lampard om karakteren Frankie.

De første tre bøkene som nå er kommet i serien:
Frankie vs Pirat FK
Frankie vs Gladiator FK
Frankie vs Bandittbanden FK

Videoklipp hvor Frank Lampard introduserer serien
Videointervju med Frank Lampard

Fra handlingen i den første boka:
Frankie vinner en lurvete gammel fotball på det lokale tivoliet. Han og vennene, Charlie, Louise og hunden Max, skal bare ta en kjapp runde med ballen på vei hjem. Før de skjønner hva som skjer, befinner de seg plutselig på et sjørøverskip midt i tropiske farvann. Der må de spille mot et sjørøverlag i en fantasyliga. Hvis de vinner, får de lov til å spille enda en kamp, men hvis de taper, må de gå planken. Historien tematiserer fair play og vennskap. Det handler om å være modig, og kanskje mest av alt om å ha fokus. Det siste er det som utgjør forskjellen på talentfulle fotballspillere og de som faktisk vinner.

Kontaktperson i forlaget:
Turid Oline Hepsø, 404 91 136 / 21 61 75 84, turid.oline.hepso@cappelendamm.no

Beste hilsen,
Informasjonsavdelingen, Cappelen Damm

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.