Gå videre til innhold
Henrik Hovland får strålende kritikk i USA

Pressemelding -

Henrik Hovland får strålende kritikk i USA

Forfatter Henrik Hovland og illustratør Torill Koves bildebok Johannes Jensen føler seg annerledes har fått fantastisk mottakelse i USA.

Boka, med den engelskspråklige tittelen John Jensen feels different, ble utgitt i USA i februar og har fått strålende kritikker. Pamela Paul fra The New York Times skriver 
“[...] De surrealistiske detaljene i «John Jensen» [...] gir akkurat denne historien en tiltalende blanding av oppriktig medfølelse og skøyeraktig gravalvorlig humor som fungerer fantastisk bra.” (oversatt) 
Også flere anerkjente tidsskrift og nettsteder har tatt frem superlativene og latt seg imponere, deriblant Kirkus Reviews
Anmelderne trekker blant annet frem bokas underliggende budskap om å akseptere seg selv, en historie som med en blanding av humor og seriøsitet leder til ettertanke.

Boken handler om ligningsfunksjonæren Johannes Jensen som føler seg annerledes, og grunner over hvorfor. At han er en krokodille omgitt av mennesker nevnes aldri i teksten. Etter en stund slår det ham at det kan være halen.  Det er ikke før han treffer en doktor med store ører og snabel at han begynner å sette pris på at vi alle er litt forskjellige.

“Den ender med å være noe du vil huske lenge etter du har lagt den fra deg. Og om den har den effekten på en voksen, tenk hvilken effekt den vil ha på barnelesere [...] Om du ønsker å gi dem noe som er intelligent, morsomt og sjarmerende trenger du ikke lete videre enn til denne norske perlen. Jeg garanterer at du aldri har sett maken”, skriver Elizabeth Bird om boken i fagtidsskriftet School Library Journal, en anmeldelse som også er gjengitt på Amazons hjemmeside (oversatt).

Det nordamerikanske forlaget Eerdmans Books kjøpte rettighetene til boken Johannes Jensen føler seg annerledes i 2010, som siden sin norske utgivelse i 2003 også har blitt solgt til Danmark, Palestina og Russland.
Det er den første boken i den kritikerroste serien om den grublende krokodillen Johannes Jensen, etterfulgt av de øvrige titlene Johannes Jensen og kjærligheten (2005) og Johannes Jensen opplever et mirakel (2009).

Les også anmeldelsen gjort av Publishers Weekly

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.