Følg Cappelen Damm

Ingeborg Arvola gir det fattige barnet et ansikt

Pressemelding   •   mai 07, 2020 13:54 CEST

Ingeborg Arvola har skrevet en rekke bøker for både barn og voksne. Forfatterskapet hennes preges av å gi det tapre barnet et ansikt. I serien om Buffy By, løfter hun frem det fattig barn i dagens Norge. Foto: Anna Julia Granberg © Blunderbuss

Ingeborg Arvolas barneroman Buffy By er talentfull (2019), illustrert av Nora Brech, ble nominert til Brage og tildelt Kulturdepartementets litteraturpris. Nå er oppfølgeren klar: Buffy By er inspirert - Enn spenningsroman. Gjennom sin unge heltinne Buffy, gir Arvola det fattige barnet et ansikt, formidlet på en både underholdende og tankevekkende måte.  Fattigdomsproblematikk i dagens Norge er dessverre et svært aktuelt tema, og blir neppe mindre i kjølvannet av coronaen. Om fjorårets bok, Buffy By er talentfull, skrev Marius Emanuelsen i barnebokkritikk.no: "Buffy By er kommet for å bli – og godt er det (...)"

Om Buffy By er talentfull
Buffy bor sammen med lillebror og sin arbeidsløse mamma. Hun vil skrive selvbiografi og bli rik. Men hva skal hun skrive om? Det skjer jo ikke så mye i hennes liv, akkurat... Eller? Joda, nå forsøker f.eks. Buffy og lillebror Bobby å overtale mamma Lillie til å låne Bollas hytte, slik at de også kan dra på ferie. Det er litt av en utfordring, fordi mamma Lillie ikke vil sette seg i takknemlighetsgjeld. Men de kommer seg av gårde til slutt. Til tross for hyttekos og sommervarme, er det mange utfordringer i Buffys liv. Men hun fremstilles slett ikke som noe offer. Derimot er hun kanskje bokårets mest positive, sjarmerende og originale romanheltinne!

Ingeborg Arvola
Ingeborg Arvola (f. 1974) er oppvokst i Nord-Norge, men bor nå i Oslo. Hun debuterte i 1999 med romanen Korellhuset og har siden skrevet en rekke bøker for både barn og voksne. Hun er også dramatiker. I 2004 mottok Arvola Cappelenprisen, og i 2008 Havmannprisen for barneromanen Ingen dager uten regn. Og nylig ble hun tildelt Kulturdepartementets litteraturpris for Buffy By er talentfull (2019), en bok som også var nominert til Brageprisen for beste barnebok i 2019.

Ingeborg Arvola og Nora Brech (ill.)
Buffy By er inspirert - En spenningsroman
Kr 279,-
Målgruppe: 9-12 år
Cappelen Damm

Kontaktinfo Ingeborg Arvola: Mobil: 986 77 176 / inge-arv@online.no

Kontaktinfo i forlaget, Anne Østgaard: Mobil: 971 64 649 / anne.ostgaard@cappelendamm.no

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.