Gå videre til innhold
Ingvar Ambjørnsen til Krimfestivalen

Pressemelding -

Ingvar Ambjørnsen til Krimfestivalen

Nå er det avslørt at det er Ingvar Ambjørnsen og Tom Stalsberg som er forfatterne bak verdens første thrillerlyrikk-samling Postkort fra kirkegården. Samlingen er utgitt under pseudonymet Lenin & McCarthy, og mange har spekulert i hvem som kunne står bak. Ambjørnsen og Stalsberg kommer begge til Krimfestivalen torsdags kveld på Centralteatret for å fremføre diktene for første og kanskje siste gang.

Postkort fra kirkegården er en samling på 15 dikt, en dikt-single, hvor Tom Stalsberg og Ingvar Ambjørnsen har skrevet annethvert dikt. Ingvar Ambjørnsen har både lest og anmeldt en mengde krimromaner opp årene. Han har funnet romaner med språklig spenst, flotte bilder og vendinger. Dette har han nå samplet og diktet sammen til thrillerlyrikk. Da Tom Stalsberg tok kontakt med ham fordi han hadde noen krimdikt liggende, fant de ut at nå var det bare å få dette ut til folket.

Det går rykter om at Ingvar Ambjørnsen før han debuterte, ga ut en diktsamling, men ellers regnes nok denne dikt-singelen som hans lyrikk-debut.

«Jeg vet det er nesten lovløst, på grensen til det glade vanvidd å utgi thrillerlyrikk, men Ingvar hadde linjer liggende og det samme hadde jeg, så hvorfor ikke. Vi satser nå stort på dette i utlandet, Grønland og Legoland og så kan Nesbø begynne å snekre paller. Nobelprisen i blod – satiren ut til folket", sier Tom Stalsberg.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.