Gå videre til innhold
Kaia Dahle Nyhus ferske bildebok, "Verden sa ja!", utvalgte til Frankfurt 2019

Pressemelding -

Kaia Dahle Nyhus ferske bildebok, "Verden sa ja!", utvalgte til Frankfurt 2019

Den unge Illustratøren og forfatteren Kaia Dahle Nyhus er ute med nok en original og uttrykksfull bildebok, Verden sa ja!. Boken, en original skapelsesberetning, er plukket ut av Norla til å representer Norge under Frankfurt 2019. Kaia Dahle Nyhus har tidligere vakt internasjonal oppsikt med bildeboken Hun som kalles søster, som var utvalgt til ærefulle White Raven 2017.Hvordan oppsto verden og hvordan oppsto vi?
Verdens sa ja!
er en opplevelses- og samtalebok utenom det vanlige. Her tar Kaia Dahle Nyhus unge lesere og eldre lesere med på en forunderlig oppdagelsesreise gjennom evolusjonen. Gjennom tekst og fantasieggende, fargerike illustrasjoner utforsker hun på fascinerende vis de store spørsmålene: Hvordan oppsto verden? Hvordan ble menneskene til? Hvem er vi og hvor er vi på vei?

Kaia Dahle Nyhus (Foto: Line Fresti)

Kaia Dahle Nyhus (f. 1990) er fra Tjøme. Hun er utdannet illustratør og debuterte i 2014 med Vil du høre en hemmelighet? som hun ble tildelt NBUs debutantpris Trollkrittet for. Senere har hun utgitt flere egne bildebøker, som alle er møtt med begeistring fra kritikerne. Hun har også samarbeidet med sin forfattermor Gro Dahle, bl.a. om bildeboken Håpe, sa gåsa (2011), som hun mottok Kulturdepartementets illustrasjonspris for. De to har også samarbeidet om kritikerroste bøker med mer krevende tematikk. Blant disse er bildeboken Krigen (2013), om barn og skilsmisse, som ble nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2014, Megzilla (2015), en prosalyrisk, grafisk roman om pubertet, og bildeboken Sesam, sesam (2017) om barn og pornografi.

Kaia Dahle Nyhus
Verden sa ja!
Bildebok for aldersgruppen 4-100 år
Kr 299,-
Cappelen Damm

Kontaktperson i forlaget:
Kommunikasjonsrådgiver Anne Østgaard, anne.ostgaard@cappelendamm.no / Mobil: 97164649

Emner


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.