Gå videre til innhold
MAGNET solgt til flere land

Pressemelding -

MAGNET solgt til flere land

Lars Saabye Christensens roman MAGNET fikk en overveldende mottagelse her hjemme da den kom ut tidligere i høst. Nå er den snart på vei ut i verden. Danmark og Tyskland var tidlig ute og kjøpte rettighetene allerede i vår, før boka var utgitt i Norge. Nå har Nederland også kjøpt romanen for utgivelse.

Den norske utgaven er trykket i 25 000 eksemplarer.


Her er en knippe sitater fra anmeldelsene:

"Det vil overraske meg om ikke Magnet, denne mursteinen av en polyfon, magisk-realistisk totalroman, skapt i brennpunktet mellom fiksjon og fakta, hverdag og drøm, vil bli møtt av denne forutsigbare legeringen av jubel og fyrop."
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad. Terningkast 6

"Så er den her, en stor ny roman av Lars Saabye Christensen. Gjennomarbeidet, velkomponert, velskrevet, velopplagt. Gled dere.(...) Lars Saabye Christensen har skrevet store epos før. Magnet er på høyde med, og vel så det, Beatles og Halvbroren.
Guri Hjeltnes, VG. Terningkast 6

"Det er sjelden jeg leser en mursteinsroman så full av livsvisdom, språklig skjønnhet og som samtidig evner å overraske leseren med uvante vendinger. Det er verdt å forsake både samliv, sultne barn og oppvasken for å fordype seg i denne vakre romanen."
Silje Marie Stavrum Norevik, Bergens Tidende. Terningkast 5

"Her er det en mester som skriver, skifter perspektiver, veksler mellom komikk og menneskelig sammenbrudd.(...) Det tematiske spennet i stort og smått er nesten overveldende. Viktigst av alt; forfatteren syr det hele sammen til en nesten perfekt avsluttet helhet.(...) Magnet er en av disse romanene man leser igjen."
Leif Ekle, P2

"Magnet av Lars Saabye Christensen er en sånn roman. En nydelig, nærmest rørende påminnelse om hvilken fabelaktig forfatter det egentlig er Norge - og Norden, og Verden - har hatt gleden av i snart fire tiår.(...) Magnet er Saabye i sin absolutte toppform. En 780 siders kloss av en roman, med alle de typiske og derfor lett parodierbare saabyeske elementene intakt, men heldigvis så elegant sammenskrudd at den ikke bare tåler høyt sidetall og følelsen av gjentakelse, men til og med vokser på dem."
Gerd Elin Stava Sandve , Dagsavisen

"Den kan leses som en tragisk kjærlighetshistorie, en farse om forfatterlivet eller et angrep på den moderne kunstscenen.(...) Man skulle kanskje ikke tro det var mulig, men forfatteren klarer faktisk å kna det hele sammen til en forbløffende roman. Magnet er god på sine egne, skrudde premisser.Det skyldes primært at Lars Saabye Christensen i det ene øyeblikket ligner på seg selv, for i neste øyeblikk å fremstå som en fremmed. Han klarer å omstøte sin egen velkjente stil."
Ingunn Økland, Aftenposten

"(...)en herlig leseopplevelse med bittersøte og gjenkjennelige tidsbilder, og en oppriktig spennende kjærlighetshistorie til et mildt sagt broket par. Det er også imponerende tett mellom de sitatvennlige replikkene."
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.