Følg Cappelen Damm

Malalas bok i norsk utgave om kort tid

Pressemelding   •   okt 08, 2013 14:26 CEST

I dag lanseres den engelske utgaven av Jeg er Malala. Jenta som kjempet for retten til skolegang, og ble skutt av Taliban. Norsk utgave av boken vil være i salg fra 21 oktober.  

Jeg er Malala har hun skrevet sammen med Christina Lamb, en av verdens
ledende utenrikskorrespondenter. Dette er den utrolige historien til en familie som må forlate sitt hjemland på grunn av terrorisme, om kampen for jenters rett til utdanning og om foreldrenes sterke kjærlighet til sin datter i et samfunn som favoriserer sønner.
Boken viser hvordan ett menneske kan inspirere til forandring i verden. 

Nektet å la seg kneble
Da Taliban tok kontroll over Swat-dalen, var det en jente som nektet å la seg kneble. Malala Yousafzai tok opp kampen for sin rett til utdanning. Tirsdag 9. oktober 2012 kostet det henne nesten livet. På bussen på vei hjem fra skolen ble hun skutt i hodet og få trodde hun ville overleve.

Hennes engasjement har tatt henne med på en utrolig reise fra en avsidesliggende dal nord i Pakistan til FN-hovedkvarteret i New York. 16 år gammel har hun blitt et internasjonalt symbol på fredelig
motstand og den yngste noensinne til å bli nominert til Nobels fredspris.


 


 

 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.