Følg Cappelen Damm

Nobels fredspris 2018 tildeles Cappelen Damm-forfatterne Nadia Murad og Denis Mukwege

Pressemelding   •   okt 05, 2018 14:40 CEST

Cappelen Damm er stolt utgiver av bøkene til Denis Mukwege og Nadia Murad

I dag offentliggjorde Nobelkomiteens leder, Berit Reeis Andersen, at Nadia Murad og Denis Mukwege tildeles Nobels fredspris 2018.

Begge har bidratt med viktig arbeid for å rette oppmerksomhet mot krigsforbrytelser. Det er særlig arbeidet for å stoppe bruken av seksuell vold som vektlegges, ifølge Nobelkomiteen.

Les fredprisvinnernes egne historier
Cappelen Damm gratulerer prisvinnerne. Både Nadia Murad og Denis Mukwege har gitt ut sine bøker på forlaget. I boken Den siste jenta forteller Murad sin dramatiske historie om da hun ble fanget av IS og brukt som sexslave. Boken er en naturlig fortsettelse av Murads viktige arbeid med å formidle overgrepene begått av IS, og et viktig bidrag til arbeidet med å bekjempe terrorgruppen og stille dem til ansvar for sine handlinger.

Denis Mukwege er gynekolog og har spesialisert seg i å behandle voldtatte kvinner. I løpet av årene krigen i Kongo har pågått, har han behandlet titusener av kvinner. Han har skrevet boken Lege på liv og død om temaet, som også er utgitt av Cappelen Damm.

Cappelen Damm gratulerer
Direktør i Cappelen Damm, Elisabeth Steen, applauderer tildelingen av Nobels fredspris til Murad og Mukwege.

– Vi i Cappelen Damm sender våre største gratulasjoner til Murad og Mukwege! Vi er stolte og glade av å være deres forlag. Både Murad og Mukwege gjør en ekstremt viktig jobb for kvinner som blir utsatt for seksuell vold, og har gitt ut dypt engasjerende og viktige bøker som belyser historien og arbeidet deres, sier Steen.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.