Følg Cappelen Damm

Norske Bukkene Bruse x 2 topper bestselgerlista for 2014

Pressemelding   •   jan 15, 2015 07:55 CET

Bokhandlerforeningens liste over mestselgende skjønnlitteratur for barn og ungdom i 2014 troner begge de to bøkene om Bukkene Bruse av Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund. På førsteplass finner vi Bukkene Bruse på badeland, mens høstens Bukkene Bruse vender tilbake innehar andreplassen, foran en rekke andre storselgere, nesten alle oversatte.
– Det er utrolig gøy at Bukkene Bruse gjør det så bra. Det viser at det er håp for norske barnebøker også, sier forfatter Bjørn F. Rørvik.

Salgstoppen for skjønnlitteratur for barn og ungdom 2014:

1Bukkene Bruse på badelandBjørn F. Rørvik og Gry MoursundCappelen Damm2009
2Bukkene Bruse vender tilbakeBjørn F. Rørvik og Gry MoursundCappelen Damm2014
3Ut på tur, aldri sur. En pingles dagbok 9Jeff KinneyGyldendal2014
4Gangster-bestemorDavid WalliamsAschehoug2013
5Gutta i trehuset med 13 etasjerAndy GriffithsFontini2014
6Geitekillingen som kunne telle til tiAlf PrøysenGyldendal2000
7Den utrolige historien om den kjempestore pæraMartin Jacob StridSchibsted2012
8Kaptein Supertruse og de rampete roboteneDav PilkeySchibsted2012
9Kaptein Supertruse og Professor Bæsjebleies farlige felleDav PilkeySchibsted2013

10

Kaptein Supertruse og de drittleie doeneDav PilkeySchibsted2012

Bukkene Bruse vender tilbake har til nå nådd et opplag på 43.000, mens Bukkene Bruse på badeland er trykket i eventyrlige 130.000 eks. Dette gjør de to bøkene om Bukkene Bruse til noen av de aller største bildeboksuksessene de senere årene, den første boka har høyest opplag av alle norske bildebokutgivelser på 2000-tallet. Bøkene har i flere år gått som en farsott blant både barnehagebarn og barn i småskolen, og i følge barnebokforsker ved Universitetet i Agder, Agnes-Margrethe Bjorvand, har bøkene til og med endret mange barns måter å referere til folkeeventyret om Bukkene Bruse på.

Om innholdet i Bukkene Bruse vender tilbake:
Som forrige bok er også dette en eventyrlig morsom tekst med sprelske, fargesprakende bilder. Bukkene Bruse lurer på hva de skal gjøre i ferien. De to minste vil helst til utlandet, men den største synes det blir altfor dyrt. Han vil heller på setra, dit de pleide å dra før. "Æsj," sier de to minste. "Det treige fjellet." Den største bukken lokker med trollet og vafler på setra, og til slutt drar de av gårde. Men hvor er det blitt av trollet?

Om forfatter og illustratør:
Bjørn F. Rørvik (f. 1964) er oppvokst på Hadeland, bosatt i Oslo. Rørvik er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere. Utover å være kjent som forfatter av Bukkene Bruse-bøkene, er han også kjent for bøkene om Reven og Grisungen, illustrert av Per Dybvig, og krimserien for barn om mesterdetektiven Purriot, illustrert av Ragnar Aalbu. Bøkene hans er fulle av humor og morsomme påfunn.

Gry Moursund (f. 1969) er oppvokst i Nordland, nå bosatt i Oslo. Hun er utdannet innen illustrasjon og grafisk design ved Statens håndverks- og kunstindustriskole. I 1999 begynte hun å illustrere bildebøker, og hun har siden mottatt en rekke priser for illustrasjonene sine. Gry Moursund har i tillegg både skrevet og illustrert flere bøker for barn. Hun er søster til barnebokforfatter og -illustratør Jill Moursund.


 


 

 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.