Gå videre til innhold
Ny bok fra Mikael Niemi

Pressemelding -

Ny bok fra Mikael Niemi

Mikael Niemis nye bok Bomb dem! lanseres under Litteraturfestivalen på Lillehammer denne uken. Ungdomsboka presenterer et sterkt alternativ til vold som utløp for frustrasjon over ikke å bli sett, hørt eller tatt alvorlig for sine meninger.

Niemi byr leserne på en sterk historie, inspirert av de finske skolemassakrene. Boka er også brennende aktuell etter vår egen tragiske 22. juli.

På Lillehammer møtes Cornelius Jakhelln og Mikael Niemi for å diskutere sinnet og frustrasjonen som preger en del unge og hva det er som får enkelte, i ytterste konsekvens, til å utføre ekstreme handlinger som skolemassakre og 22. juli. Eller hvorfor de nettopp ikke velger denne utveien.

Hovedpersonen i Mikael Niemis Bomb dem! er 16 år og går på videregående.

Klassen min består av halvparten drittsekker og resten idioter. Drittsekkene skal bli advokater eller leger for å tjene grove penger og ha feite titler å blafre med på visittkortet. Det kan aldri gå på dunken med en drittsekk.
Idiotene er pussig nok smartere enn drittsekkene. Men idiotene vet at reglene er imot dem, at drittsekkene kommer til å vinne samme hvor mye alle andre pugger. Men de synes det er ok. Det er derfor de er idioter.
En drittsekk kan jeg aldri bli fordi jeg er fattig, men å bli idiot hadde vært det enkleste i verden. Slutte å kjempe, slutte å brenne. Men jeg vil ikke fortsette å være et hudløst null. De får heller hate meg!

Niemi har tidligere hatt stor suksess med Populærmusikk fra Vittula, romanen ble filmatisert i 2004 og er utgitt på over 30 forskjellige språk.

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.