Gå videre til innhold
Oscarvinner Torill Kove lanserer ny bok og film

Pressemelding -

Oscarvinner Torill Kove lanserer ny bok og film

Bildeboka og kortfilmen har fått tittelen Moulton og meg, og slippes samtidig.

Filmen har verdenspremiere under Annecy International Animated Film Festival i Frankrike denne uka – regnet som en av verdens viktigste animasjonsfilmfestivaler – og den får norgespremiere under Kortfilmfestivalen i Grimstad like etter (12. til 17. juni).

Under begge festivalene er filmen plukket ut til å konkurrere i kategorien beste kortfilm. Torill Kove, som vanligvis bor i Montreal, er til stede både i Annecy og Grimstad.

Vant gjev Oscar: Torill Kove har vunnet en rekke priser og er nok aller mest kjent for boka og animasjonsfilmen Den danske dikteren, som ga henne en Oscar for beste animerte kortfilm i 2007. Også filmen Min bestemor strøk kongens skjorter ble nominert til Oscar i 1999. Begge titlene utkom også som bøker, hvorav Den danske dikteren ble nominert til Brageprisen. I tillegg til å være en strålende tegner er Kove kjent for sin gode tekstfølelse, med vekt på originale formuleringer og små, komiske episoder.

Om sin nye bok og film sier Kove:
Moulton og meg er det mest personlige arbeidet jeg har sluppet så langt. Det handler om en 7
år gammel jente som bor i en familie der foreldrene ønsker å være annerledes. Jenta er i bunn og grunn meg som sjuåring. Det er som et lite erindringsverk. Dog basert på en fritt tolket virkelighet.

Handlingen er hentet fra en liten by på 60-tallet, og fortelles fra den sju år gammel jentas perspektiv. Moren og faren er arkitekter, med utpreget estetisk sans. Jenta ønsker seg mest av alt en sykkel, slik alle andre har, men hun ender opp med å få noe annet, noe mer spesielt, noe sært og estetisk: En Moulton-sykkel. Moulton og meg er en historie om å ønske seg én ting, men få noe annet, og om avstanden mellom barns og voksnes verden.

Torill Kove har også illustrert de kritikerroste bildebøkene om Johannes Jensen (skrevet av Henrik Hovland), og hun hadde regien på den første langfilmen om Albert Åberg; Hokus Pokus Albert Åberg, i 2013. Kove er opprinnelig fra Hamar, men har vært bosatt i Canada siden 1981.

Se filmtraileren til Moulton og meg her (engelsk versjon - Me and my Moulton):
http://vimeo.com/95169157


 

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.