Følg Cappelen Damm

​​Roy Jacobsen nominert til Impac-prisen for tredje gang!

Pressemelding   •   nov 06, 2017 13:49 CET

International DUBLIN Literary Award (tidligere IMPAC) er den største prisen som deles ut for enkeltstående engelskspråklige verk. Roy Jacobsen er nå nominert for sin bestselgende roman De usynlige.

Som første norske forfatter noensinne ble Roy Jacobsen nylig kortlistet til den internasjonale Man Booker-prisen, en av verdens mest prestisjefylte litterære priser. Han var nominert for den kritikerroste romanen De usynlige som ble lansert i 2013.
I dag ble det klart at De usynlige også er på langlisten til Dublin Literary Award/Impac-prisen. Dette er tredje gang Roy Jacobsen er nominert til Impac-prisen. Han har tidligere vært på nominert med romanen Hoggerne og Vidunderbarn.

Kan vinne nærmere en million
Dublin Literary Award (Impac) deles ut en gang per år til en roman som er blitt publisert på engelsk.
Prisen består av €100,000 og ble første gang utdelt i 1996. Det er bibliotek fra 37 ulike land og 111 byer som har oppnevnt bøkene som nå er nominert.
I april 2018 offentliggjøres kortlisten og vinneren av prisen vil til slutt bli annonsert 13 juni.

200 000 i opplag
Roy Jacobsen har mottatt en rekke litterære priser og er to ganger nominert til Nordisk Råds Litteraturpris. Den kritikerroste romanen De usynlige er i Norge trykket i et opplag som nå nærmer seg 200 000 eksemplarer. Boken er foreløpig solgt til 23 land. Totalt er Roy Jacobsens bøker solgt til nærmere 40 språkområder

Jacobsen fikk sitt store gjennombrudd i 1991 med Seierherrene, en generasjonsroman som ble folkelesning. Her skrev han om arbeiderklassen som kom seg opp og fram i verden.
I De usynlige er han tilbake i samme miljø som er skildret i første del av Seierherrene, og som han selv har kjent hele livet. Han skriver om kystproletariatet og handlingen utspiller seg på en liten øy helt ytterst i havgapet på Helgelandskysten, i årene fra 1913 til 1928. Som forfatteren selv sier: «Det fantes tusenvis av slike øyer på norskekysten. I dag er det ingen. De fortjener å bli sett.» Etter utgivelsen av De usynlige har Jacobsen skrevet oppfølgerne Hvitt hav og Rigels øyne.
 

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy