Gå videre til innhold
Flere land ønsker nå å utgi Vigdis Hjorths sterke roman om familiehistorie og arveoppgjør.
Flere land ønsker nå å utgi Vigdis Hjorths sterke roman om familiehistorie og arveoppgjør.

Pressemelding -

Stor interesse for Vigdis Hjorth i utlandet

Høstens mye omtalte roman "Arv og miljø" av Vigdis Hjorth er i Norge trykket i totalt 60 000 eksemplar og ser ut til å bli en av bokhøstens store vinnere. Nå merker Cappelen Damm Agency sterk interesse for boken fra utenlandske forlag.

Rettighetene er allerede solgt til Danmark, Frankrike, Tyskland, Bulgaria og Sverige.
Salget av rettighetene til Sverige ble avgjort denne uken. Der var mange forlag interessert i Hjorths roman, men det ble til slutt det anerkjente forlaget Natur & Kultur som gikk av med seieren.

Det handlar om kommunikation
Forlegger Nina Eidem fra svenske Natur & Kultur sier om Arv og miljø:

Det är en otroligt medryckande och intensiv roman, där de tysta ytor och hemligheter som präglat familjen avtäcks gradvis och på ett raffinerat sätt. Det finns mycket smärta i denna berättelse och mycket som engagerar: både den vuxna kvinnans kamp för att skapa sitt eget liv - själv få definiera vem hon är - och de svåra syskonrelationerna. Det är en träffsäker skildring av hur låsta positionerna i en familj kan bli. Bakgrunden med incesten i barndomen är naturligtvis romanens mörka centrum, men samtidigt finns det mycket som är allmängiltigt i berättelsen om en familj där så mycket är outtalat, dolt och stelnat. Det handlar om kommunikation. Alla läsare kommer att känna igen sig, men i olika aspekter av berättelsen.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.