Følg Cappelen Damm

Stor internasjonal interesse for Lotta Elstad

Pressemelding   •   des 04, 2017 14:43 CET

Forfatter Lotta Elstad gjør suksess i utlandet med de kritikerroste romanene Jeg nekter å tenke og Et eget rom.

Lotta Elstads roman Jeg nekter å tenke (Flamme forlag) utgis nå i Europas to største markeder. Romanen er en av bokhøstens mest kritikerroste og hardtslående bøker, og tidligere i høst ble forfatteren også nominert til Ungdommens kritikerpris. Jeg nekter å tenke er solgt til forlag i Tyskland og Frankrike - i Frankrike ble rettighetene for to av Elstads romaner solgt etter en heftig budrunde.

Lotta Elstad har fått omfattende oppmerksomhet for romanen Jeg nekter å tenke (Flamme forlag), som ble utgitt tidligere i høst. Anmelderne har vært samstemt i sin hyllest av den hardtslående politiske og morsomme romanen.

Strålende anmeldelser
«Feministisk innertier (...) Engasjerende, morsom roman om en kvinne som ikke lar seg bli for sårbar.» sa anmelder Ida Vågsether i Stavanger Aftenblad og ga boken terningkast 6! Terningkast 6 ga også Fædrelandsvennens Vilde Imeland, som sa: «Lotta Elstads energi, vittighet og presisjon gjør Jeg nekter å tenke til en av årets mest fornøyelige leseropplevelser. (...) innenfor sin komiske sjanger er den rett og slett perfekt: stimulerende, spennende, morsom, skarp – og litt mørk.» i sin anmeldelse. 

Stor internasjonal interesse
Cappelen Damm Agency melder om stor interesse for boken i utlandet, og er veldig glad for å melde at salgene til Tyskland og Frankrike sannsynligvis bare er begynnelsen på det som kan bli en ny litterær utenlandssuksess. 

"Lotta Elstad skiller seg ut med sin friske og hardtslående stil. En slik originalitet - og kvalitet - gjør at hun blir lagt merke til. Vi har store forventninger til dette forfatterskapet i utlandet." sier Informasjonsansvarlig Anette Garpestad i Cappelen Damm Agency. 

Europas største markeder
I Tyskland er rettighetene solgt til forlaget Kiepenheuer & Witsch (KiWi Verlag), som er det tyske forlaget til store navn som Don Delillo, Julian Barnes, Erik Fosnes Hansen, Miranda July og Erlend Loe. 

I Frankrike sikret Editions Marabout - et forlag i Hachette-gruppen - rettighetene til både Jeg nekter å tenke og den tidligere romanen Et eget rom for et betydelig beløp. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.