Gå videre til innhold
Sy-bølgen er på vei

Pressemelding -

Sy-bølgen er på vei

Det har herjet en strikkebølge i Norge de siste årene. Nå er søm neste trend.

-  Søm holder på å bli stort igjen, sier designer Tine Solheim.

Denne vinteren har hun vært dommer for «Det store symesterskapet» på NRK. Nå kommer boken med innføring i grunnleggende sy-teknikker og oppskriftene kjent fra TV-serien.

En gang var symaskinen standard utstyr i norske hjem. Nå er det på tide å tørke støvet av den igjen.

Stort i Paris

-  I fjor vår brukte jeg mye tid på å kartlegge hva som foregår i motemetropolen Paris. Da oppdaget jeg noe jeg hadde følt på en tid: Individuell mote, gamle håndtverkstradisjoner, små personlige motekolleksjoner og små systuer med spennende og innovative klær er på full fart inn i motebildet, sier Tine Solheim.

Økende interesse

Internasjonalt meldes det om at søm er en fremadstormende håndarbeidstrend. Sy-kurs er mer populære enn noensinne, en mengde bloggere har oppdaget gleden ved å sy sine egne klær og den engelske realityserien «The Great British sewing bee», som «Det store symesterskapet" er basert på, har gitt interessen for søm en boost hos TV-publikum.

Nå leter NRK etter deltakere til neste sesong av «Det store symesterskapet» og Tine Solheim gjør seg klar for å være dommer nok en gang.

-  Jeg som selv gjorde sømhobbyen til yrke, og har hatt min største lidenskap som levebrød i over 30-år, måtte jo bare være med på dette, sier hun.

I boken «Det store symesterskapet» har hun vært med på å plukke ut et knippe med kreasjoner som hun tror vil kunne ha interesse for den entusiastiske søm-interesserte med grundige forklaringer til. Her finnes også et eget kapittel om stoffer og et med nyttige grunnleggende tips.

Tine Solheim er utdannet ved École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne. Har hatt praksis hos Yves St. Laurent og Per Spook i Paris. I mange år drev hun atelier Dolce Vita på Riddervolds Plass i Oslo. I tillegg til å ha laget haute couture kjoler for kunder i snart 30 år, har hun designet kostymer, selskapsklær, brudekjoler og antrekk til en rekke skuespillere, artister og medieprofilerte personer. Hun har også hatt oppdrag for Kongehuset.
Kontakt: post@tinesolheim.no

For presseeksemplar eller mer informasjon kontakt Kristine Kleppo i Cappelen Damm kristine.kleppo@cappelendamm.no tlf:47374123

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.