Gå videre til innhold
Tegneserier om sex fra norsk stjernelag

Pressemelding -

Tegneserier om sex fra norsk stjernelag

NY BOK: Lene Ask og Martin Ernstsen (red.): Smuss – tegneserier om sex

– Hva er vanskelig å lage tegneserier om? Serieskaperne Lene Ask og Martin Ernstsen spurte seg spørsmålet, resultatet er blitt antologien Smuss.

I dag er vi mer enn noen gang omgitt av erotikk og sex – i en eller annen forstand – og et enormt fokus på kropp. Det kan være vanskelig å lage historier og bilder som føles ekte og som ikke allerede er formidlet til det kjedsommelige. Er det i det hele tatt mulig å si noe nytt om sex?

Smuss – tegneserier om sex rommer bidrag fra flere av Norges beste tegnere. Stil og form varierer for hver historie, men felles for bidragene er at de behandler det fine, flaue og merkelige med erotikken – den første forelskelsen, bibliotekarens erotiske fantasier, robotens besøk på bordell og sjømannens eskapader.

– I denne antologien har vi ønsket å vise den høye kvaliteten som finnes i tegneseriemiljøet i Norge, sier Lene Ask og Martin Ernstsen. Vi har også vært nysgjerrige på hvordan den enkelte bidragsyter ville løse oppgaven. Ville tematikken utfordre tegneserieskaperens egen stil og fortellermåte?

– Vi har ikke bare vært ute etter eksplisitte sexskildringer, eller dampende erotiske eskapader, men også historier om sex som medmenneskelig relasjon, grenseoverskridende og fabulerende. Historier som man ikke nødvendigvis leser om i avisa eller ukebladene, men som forhåpentligvis føles mer gjenkjennelige eller relevante. Eller kanskje bare rare og fine.

Bidragsytere er invitert ut fra tanken om å vise bredde og variasjon. Felles for dem alle er at de behandler det fine, flaue og merkelige med sex.

– Om det er slik at sex selger, håper vi at denne antologien kan skape fokus og oppmerksomhet, sier Lene Ask og Martin Ernstsen. Det norske tegneseriemiljøet er sterkere enn noen gang, kjennetegnes både av kvalitet og bredde og fortjener mange lesere.

Tegneserie av Martin Ernstsen om prosessen fra idé til bok
Bla i boka

Smuss lanseres fredag 13. juni kl. 22 på Oslo Comics Expo (Serieteket, Schous plass)

Smuss har bidrag fra:
Anders Nordmo Kvammen, Andrew Page, Berliac, Espen S. Titland, Espen Friberg, Flu Hartberg, Fredrik Rysjedal, Frøydis S. Simonsen, Ida Larmo, Inga Sætre, Inger Zivana M. Torvund, Lars Fiske, Lene Ask, Martin Ernstsen, Sigbjørn Lilleeng, Sindre Goksøyr, Tim Tvedt, Tor Ærlig, Johannes Holstad Tønder, Falnes-Farge.

Om redaktørene:
Lene Ask (f. 1974) er tegneserieskaper, illustratør, fotograf og forfatter. Hun fikk Sproing-prisen i 2006 for tegneserieromanen Hitler, Jesus og Farfar og har siden gitt ut flere barnebøker og tegneserier. Lene Ask er fra Stavanger, nå bosatt i Oslo.

Martin Ernstsen (f. 1982) er fra Kjeller. For tiden bor han i Berlin, hvor han arbeider på frilansbasis som serietegner og illustratør. Han har syv tegneserieutgivelser bak seg (bøker og blader), i tillegg til den kritikerroste barneboka Hvor er Albert? (2013). Utgivelsen Eremitt vant «Årets vakreste Bøker»-prisen i 2012.

Kontaktperson i forlaget:
Turid Oline Hepsø, turid.oline.hepso@cappelendamm.no, tlf.: 21 61 75 84 / 404 91 136. 

Vennlig hilsen,
Informasjonsavdelingen, Cappelen Damm

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.