Følg Cappelen Damm

Terrordømt og omdiskutert

Pressemelding   •   apr 04, 2018 13:58 CEST

"Sabotør" er tegnet og skrevet av John S. Jamtli. Jamtli evner å fortelle norsk krigshistorie på en frisk og ny måte. "Sabotør" er en fiktiv historie i en virkelig setting. Jamtli er en norsk illustratør og tegneserieskaper.

Sabotør skriver norsk tegneseriehistorie.

Den 9. april 1940 inntok nazistene Norge. Okkupasjonen fører til forfølgelse, fengsling og henrettelser.

9.april 2018 lanseres boken om den terrordømte Osvald-gruppen. Sabotør er røverhistorie fra krigen tegnet i en tilgjengelig og fartsfull strek.

Flere gjør motstand mot det nye regimet og kjemper for et fritt Norge. Men motstandskampen hadde sin pris. Sabotør handler om noen av disse uroelementene og hvordan de vikles inn i en katt-og-mus-lek med Gestapos verste agenter. Etter krigen ble medlemmer av den såkalte Osvald-gruppen dømt for terror.

Sabotøren

Sabotør er tegnet og skrevet av John S. Jamtli. Jamtli evner å fortelle norsk krigshistorie på en frisk og ny måte. Han er en norsk illustratør og tegneserieskaper. Han har tidligere utgitt Anunnaki og Dass. Sabotør er hans første solo-verk. Illustrasjonene fra boken er utstilt på Bergen bibliotek.

Boken lanseres på Tilt i Oslo 9. april kl 19.

Her blir det panelsamtale om Osvald-gruppen og hvordan man skriver historiske tegneserier. Sammen med John Jamtli kommer:

Terje Halvorsen, norsk historiker. Han har blant annet skrevet flere bøker om NKP, samt AUFs historie og om den kommunistiske motstanden under den tyske okkupasjonen.

Øyvind Holen, journalist og forfatter og tegneserieekspert. 

Samtalen ledes av David Skaufjord. Velkommen til lansering!

Kontaktperson i forlaget:

Cecilie Kirkaune Bodahl, cecilie.kirkaune.bodahl@cappelendamm.no Tlf: 91844240

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.