Gå videre til innhold
Vandring langs Akerselva med Frid Ingulstad

Pressemelding -

Vandring langs Akerselva med Frid Ingulstad

Vandring langs Akerselva med Norges mestselgende forfatter, Frid Ingulstad

Siste lørdag i mai håper vi på godt vær og mild bris sørfra over Akerselva og Sagene. Da åpner en utstilling til ære for serien Sønnavind i Hønse-Lovisas hus, Sandakerveien 2, like ved Beierbrua over Akerselva.

Lørdag 30. mai kl. 11.30 er alle velkomne til Hønse-Lovisas hus. Her vil det være mulig å treffe Frid Ingulstad, gå en liten tur langs elva og oppleve miljøer, hus og steder som blir beskrevet i Sønnavind-serien. Forfatteren og forlaget har laget et eget kart over området, med informasjon om både serien og lokalhistorien. Forfatter Frid Ingulstad vil selv være til stede, fortelle fra gamle dager, prate med lesere, svare på spørsmål, signere og dele ut bøker.

Frid Ingulstad ble født i Oslo i 1935 og blir 80 år i september. Hun er stadig like aktiv som forfatter, og hun har skrevetmer enn 200 bøker – alt fra barnelitteratur, nissebøker, faktabøker oghistoriske romaner, både serier og enkeltstående verk. Sønnavind er en av verdens lengste romanserier. Den er nå kommet til nummer 75, og salget har passert 6 millioner eksemplarer. Frid Ingulstad har tidligere arbeidet både som radiotelegrafist og som flyvertinne.

Sønnavind-kartet får premiere denne dagen. Dessuten vil de ulike krikene og krokene i Hønse-Lovisas lille, koselige hus bære preg av Elise, Sønnavind og tiden hun levde i for hundre år siden. Bilder og gjenstander fra Elises liv og tid er utstilt.

Kl. 11.30 Oppmøte til Elvevandring

Kl. 13.00 Åpning av utstillingen «Elises liv», sang og musikk

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.