Følg Cappelen Damm

Nytt perspektiv på menneskerettighetene

Nyhet   •   mai 07, 2018 10:43 CEST

Ole Gjems-Onstads nye bok Menneskerettigheter - en verden uten helvete er skrevet for et allment samfunnsengasjert publikum som ønsker å forstå mer av det som skjuler seg bak etiketten "menneskerettigheter".

Står menneskerettighetene i fare, og kommer trusselen ikke bare fra land som daglig tramper over grunnleggende rettigheter? Onsdag 9. mai inviterer vi til Akademisk frokost hos Cappelen Damm i anledning den nye boken Menneskerettigheter - en verden uten helvete.

Forfatter Ole Gjems-Onstad svarer og presenterer sine hovedpunkter fra boken. I tillegg vil Marius Emberland, advokat hos Regjeringsadvokaten, og Asle Toje, medlem i Nobelkomiteen, gi sine synspunkter om noen av problemstillingene.

Gjems-Onstad, som også er professor ved Institutt for rettsvitenskap ved Handelshøyskolen BI, påpeker en rekke paradokser i menneskerettsjussen. Har for eksempel multinasjonale aksjeselskaper menneskerettigheter? Hva med dyr? Kan en politimann true en kidnapper for å redde et barn i åpenbar livsfare? Boken er skrevet for et allment samfunnsengasjert publikum som ønsker å forstå mer av det som skjuler seg bak etiketten "menneskerettigheter".


Program:

08.00-08.15 Enkel frokost
08.15-09.15 Innlegg
09.15-09.30 Kommentarer og spørsmål fra salen

Dato: 9. mai
Tid: 8-9.30
Sted: Cappelen Damm, Akersgata 47/49

Arrangementet er gratis og åpent for alle
Velkommen!

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.