Gå videre til innhold
Mulegutten tar utgangspunkt i Asbjørnsen og Moes eventyr, Risen som ikke hadde noe hjerte på seg, og er en moderne og humoristisk Askeladdenfortelling.
Mulegutten tar utgangspunkt i Asbjørnsen og Moes eventyr, Risen som ikke hadde noe hjerte på seg, og er en moderne og humoristisk Askeladdenfortelling.

Nyhet -

Øyvind Torseter nominert til Deutscher Jugendliteraturpreis 2018 for bildeboken Mulegutten!

Illustratøren og forfatteren Øyvind Torseter er en av Norges mest prisbelønte kunstnere. Han kan han smykke seg med nærmere et halvt hundre utmerkelser fra inn- og utland. Nå er han nominert til den prestisjefylte Deutscher Jugendliteraturpreis 2018 for Mulegutten, en bok han blant annet mottok Kritikerprisen for da den kom ut i 2015. Vinneren av den gjeve Jugendliteraturpreis offentliggjøres under den årlige bokmessen i Frankfurt i oktober.

Mulegutten – et moderne eventyr

Utgangspunktet for fortellingen i Mulegutten er eventyret om Risen som ikke hadde noe hjerte på seg fra Asbjørnsen og Moe. Kongen sender av gårde seks av sine syv sønner for å finne seg passende prinsesser. Men sønnene kommer ikke tilbake og Mulegutten drar ut for å finne ut hva som har skjedd med brødrene. På veien møter han ulike typer som det viser seg at han får god bruk for senere. Han oppdager nemlig at trollet har gjort om brødrene og brudene deres om til stein. Med gode hjelperes hjelp kommer Mulegutten seg inn i fjellet, der han befrir en tøff og handlekraftig prinsesse fra trollet.

Mye humor

Historien om Mulegutten er fortalt med Torseters kjente og til dels absurde humor. Vi kjenner igjen karakteren og skikkelsen fra Hullet (2012)og fra Koblinger (2013). Han er en fascinerende skikkelse som også er brukt i skaperens siste bok, den tegneserieinspirerte Mulysses (2017). Torseters illustrasjoner er vakre, humoristiske og fantasifulle, med en original strek og sober fargebruk.

Leverer den ene fulltrefferen etter den andre

I forbindelse med tildelingen av Kritikerprisen for Mulegutten, sa juryen bl.a. dette: «Som illustratør og forfatter har Øyvind Torseter de senere årene levert den ene fulltrefferen etter den andre. Men det spørs likevel om ikke dette er en av de sterkeste bøkene hans. En samstemmig jury gleder seg over hvordan troll er blitt til troll igjen

Kontaktperson i forlaget: Anne Østgaard, anne.ostgaard@cappelendamm.no / mobil: 97164649

Emner

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Anne Østgaard

Anne Østgaard

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Barne- og ungdomsbøker Barnebøker 97164649

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barnebøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.