Gå videre til innhold
Velkommen til boklansering: På reise med Geert Mak gjennom USA

Nyhet -

Velkommen til boklansering: På reise med Geert Mak gjennom USA

Geert Mak har reist i John Steinbecks fotspor - over Midtvestens endeløse sletter, gjennom forsteder og spøkelsesbyer - i sin søken etter Amerikas historie og samtid. Forfatteren intervjues av Forlagssjef John Erik Riley i Cappelen Damms lokaler tirsdag 26. februar kl. 19.

Om boken USA - en reise:
Den 23. september, 1960, la den sagnomsuste forfatteren John Steinbeck og hans puddel Charley ut på en ekspedisjon som skulle ta for seg hele det amerikanske kontinentet. Forfatterens mål var å gjenoppdage sitt land og sine landsmenn.

På timen, femti år senere, forlot Geert Mak Steinbecks hjem. Det ble starten på en reise i fotsporene til Charley og John, sett gjennom briller fra 2010. Hva slags endringer har de amerikanske småbyene gått gjennom i løpet av de siste femti årene? Hva slags drømmer har det siste århundrets amerikanere båret på og i hvilken grad har de blitt oppfylt?

For fire år siden kom Geert Maks bestselger Europa – en reise gjennom det 20. århundret. Nå har forfatteren forflyttet seg til den andre siden av Atlanteren. I likhet med forrige bok blir dette en reise utenfor allfarvei. Gjennom potetåkrene i Maine, og midtvestens endeløse sletter, gjennom forsteder og spøkelsesbyer, i en hvileløs jakt på essensen av dette landet som aldri har sluttet å fascinere oss. 

Om forfatteren:
Geert Mak (f. 1946) er journalist og historiker, og en av Nederlands bestselgende forfattere. Han har tidligere utgitt på norsk Europa - en reise gjennom det 20. århundret, som også har gått som TV-serie på NRK.

Gratis!

Vel møtt!

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Relatert innhold

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.