Følg Cappelen Damm

Velkommen til Cappelen Damm-huset, uke 44!

Nyhet   •   okt 21, 2014 15:00 CEST

Mandag 27.oktober kl. 19.00 har vi æren av å invitere til utdeling av årets Stig Sæterbakkens Minnepris. Det blir bokbad med årets vinner og presentasjon av det amerikanske tidsskriftet Music&Literature som vier dette nummeret til Stig Sæterbakkens forfatterskap.

 

Tirsdag 28.oktober kl. 08.00 ønsker Cappelen Damm Akademisk velkommen til frokostseminar. I anledning utgivelsen av boken Kvalitet, kapasitet og relevans inviterer vi til å se nærmere på temaet Kvalitet i høyere utdanning - bør vi lytte til studentene?

Blant de medvirkende på arrangementet er: Sveinung Skule, direktør for NIFU, Jannecke Wiers-Jenssen, medforfatter av boken og forsker hos NIFU, Ingvild Marheim Larsen: fagdirektør, Kunnskapsdepartementet og Per Olaf Aamodt: forsker hos NIFU. Sveinung Skule vil lede debatten.

 

Problemstilling: Studentundersøkelser brukes i økende grad for å måle kvaliteten på studiene. Men er studentene i stand til å vurdere den faglige kvaliteten på studiet? Studentene verdsetter små fagmiljøer og godt sosialt miljø. Er vi i ferd med å forveksle studiekvalitet med trivsel, og tillegge studentenes mening for stor vekt? Eller er studentundersøkelser et nyttig korrektiv til tradisjonelle kvalitetsmål som forskningskvalitet og gjennomstrømning? Hvilken vekt bør vi legge på studentenes vurdering? 

 

Enkel frokostservering fra kl. 08.00, programmet begynner kl. 08.30.

 

Tirsdag 28.oktober kl. 18.00 ønsker vi, i samarbeid med Larsforlaget, velkommen til lansering for boken Tøffe turer i Norge! Tøffe turer i Norge tar opp arven etter suksesserien Turer med trøkk, men denne gangen holder vi oss i Norge. 12 forfattere beskriver sine drømmeturer - til fots, til hest, med hundespann, på ski, i kajakk, kano og klatretau. Alle landsdeler er representert, fra «heiene» på Sørlandet til lengst nord i Finnmark. Til lanseringen kommer noen av bidragsyterne for å fortelle om sine turer. Hør og møt Aleksander Gamme, Kristin Folsland Olsen, Randi Skaug og Randulf F. Valle.

Gratis inngang. Påmelding til mats.flem.norman@cappelendamm.no innen 25.oktober.

 

 

Allerede onsdag 29.oktober kl. 08.00 er det klart for en ny Akademisk frokost. I anledning våre
utgivelser om emnet, inviterer Cappelen Damm Akademisk til frokostseminar om elever med akademisk talent i skolen:

• Hvordan vet man om en elev har akademisk talent?

• Hva innebærer det for elevene å ha et slikt talent?

• Hva kan skolen gjøre for å motivere og stimulere akademiske talenter?

• Hvordan kan skole og foreldre samarbeide for å skape et inkluderende
læringsmiljø som ivaretar barnas sosiale og emosjonelle behov?

 

Blant de medvirkende på arrangementet er:

Forfattere Ella Cosmovici Idsøe, Liv Sissel Grønmo, Branca Lie og Kjell
Skogen. Det vil også delta representanter for skoleledere, lærere og foreldre. En
elev med akademisk talent vil dele positive erfaringer når det gjelder
tilrettelegging for denne gruppen.

 

Enkel frokostservering fra kl. 08.00, programmet begynner kl. 08.30.

 

Onsdag 29.oktober kl. 19.00 har vi gleden av å ønske velkommen til lansering for Simon Strangers kritikerroste roman De som ikke finnes. Dette er tredje bok i serien om Emilie og Samuel, men er en frittstående oppfølger. Boken har fått fantastiske kritikker. Cathrine Krøger fra Dagbladet skriver blant annet «Jeg vil ikke nøle med å kalle den en av samtidens viktigste ungdomsbokserier.»

Simon Stranger vil lese fra boken, det blir vist utdrag fra filmene til den kurdiske kunstneren Shwan Dler Qaradaki om flukten til Europa, og det blir en samtale om papirløse flyktninger med psykologen Karl Eldar Evang.

Om boken: Overalt lever papirløse mennesker, de som ikke finnes. Samuel fra Ghana vet hva det vil si å ofre alt i håp om et nytt og bedre liv i Europa, da han flyktet til Gran Canaria. Den gangen forsøkte norske Emilie å hjelpe. Til slutt ble Samuel likevel funnet og tvangsreturnert. Det siste han fikk av Emilie, var en lapp med adressen hennes. Nå står han utenfor huset hennes i Bærum. Bak seg har han opplevelser ingen i dette landet vet noe om.

Skrevet om De som ikke finnes:

«Stranger leverer en roman av de sjeldne, og kanskje den viktigste ungdomsboken skrevet i vår tid.»
Kjersti Franziska Ruud-Salomonsen, Vårt Land

«Et knyttneveslag av en roman»
Anne Cathrine Straume, NRK

"Det er forskjell på bøker, og noen få er viktigere enn andre, mye viktigere. Denne boken av Simon Stranger tar et nesten brutalt tak i meg, river meg ut av den profesjonelle anmelderrollen og fører meg inn i en ufattelig brutal og hjerteskjærende virkelighet.»
Mette Hofsødegård, Aftenposten

 

 

Lørdag 1.november kl. 12.00 får vi storfint besøk av forfatteren Amy Plum! Kom på signering og møt forfatteren bak den bestselgende ungdomsserien Våk over meg. Halvbroren bokhandel vil ha gode tilbud på bøkene.

 

Lørdag 1. november kl. 13.00 blir det Lesestund for de minste. Vi leser fra den gode, varme historien om Johannes Jensen og kjærligheten. I den første boken om Johannes Jensen følte han seg annerledes. I Johannes Jensen og kjærligheten føler han seg alene. Om kvelden når han skal sove, er det ingen som brer over ham. Ingen har sittet i stolen hans og ingen har dusjet i dusjen. Men en dag han går tur, får han øye på Frida. Johannes Jensen har aldri sett noe så vakkert og han får vondt i hjertet. "Kanskje du er forelsket," sier Doktor Fjeld. "Er det alvorlig?" spør Johannes Jensen. "Det kan være det," sier Doktor Fjeld.

 

 

 

Alle arrangementene er gratis. Velkommen!

Akersgata 47/49, Oslo

 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.