Følg Cappelen Damm

Velkommen til Cappelen Damm-huset, uke 48 og 49!

Nyhet   •   nov 18, 2014 15:16 CET

Torsdag 27.november kl.18.00 inviterer vi til førjulskveld med et knippe av våre beste fakta-forfattere. Møt forfatterne og få julegavetips fra Dorthe Skappel, Kristine Ilstad, Arne og Carlos og Andreas Viestad. Det blir smågaver til alle og enkel juleservering.

Gratis inngang, påmelding til liv.gronback@cappelendamm.no innen 26.november.

Lørdag 29.november kl.13.00 inviterer vi til høstens siste Bok og Bolle. Det blir koselig juleavslutning med Karsten og Petra! Det blir tegning, høytlesning og selveste Løveungen og Frøken Kanin kommer på besøk! Det blir gode tilbud i bokhandelen og mange gode julegavetips!

Tirsdag 2.desember kl.16.30 ønsker Cappelen Damm Akademisk og forfatter Jo Bech-Karlsen velkommen til lansering for boken Den nye litterære bølgen. Det blir panelsamtale med Johan Tønnesson, Trude Lorentzen, Steen Steensen og Jo Bech-Karlsen. Ordstyrer er Karianne Bjellås Gilje.

Temaer som blir diskutert vil være Den nye bølgen, hva er nytt? Ti forfattere og ti dokumentarer fra 2006 til 2013, En ny forståelse av sakprosa og dokumentarlitteratur; hva sier forskningen på feltet? og Hvordan jobber dokumentarforfatteren?; Etiske dilemmaer og metodiske utfordringer.

Gratis arrangement med lett servering. Påmelding til akademisk@cappelendamm.no

Onsdag 3.desember kl.08.00 inviterer vi til årets siste Akademiske frokost. Boken som lanseres er  Fornyelsen som forsvant. Et kritisk blikk på Den katolske kirkes utvikling fra 1850 til i dag. Boken kaster et kritisk blikk på utviklingen innenfor den katolske kirke, både nasjonalt og internasjonalt. Forfatteren drøfter blant annet de mange overgrepssakene som har blitt avdekket de siste årene, og kirkens mangelfulle håndtering av disse. Forfatteren hevder også at den katolske kirke har blitt stadig mer konservativ og reaksjonær, og viser kirkens historiske koplinger til fascisme og høyrepopulisme.

Gratis inngang og lett servering fra kl. 08.00. Påmelding til gerd.irene.odeskaug@cappelendamm.no

Onsdag 3.desember kl. 15.00 inviterer vi til boklansering for Empirisk etikk i pedagogiske praksiser. Redaktørene Geir Afdal, Åse Røthing og Espen Schjetne vil medvirke i arrangementet sammen med forfatterne bak boken; Hilde Wågsås Afdal, Trine Anker, Ninni Sandvik, Kjell Arne Solli og Kari Spernes. Boken vil kommenteres av Odin Lysaker, førsteamanuensis i etikk ved Universitetet i Agder og Frøydis Oma Ohnstad, førsteamanuensis i pedagogikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Boken handler om etiske aspekter ved ulike pedagogiske praksiser. Pedagogikk dreier seg ikke bare om hva som er effektivt, men også hva som er godt. Forfatterne i boken forstår pedagogikk på en nye måte. Tradisjonelt har man startet med etiske teorier og så anvendt disse på pedagogiske situasjoner og dilemmaer. Tanken i denne boken er at de etiske ressursene finnes i og i forlengelsen av de pedagogiske praksisene.

Arrangementet er gratis og det blir lett servering. Påmelding til kjersti.bjerkas@cappelendamm.no

Torsdag 4.desember kl.12.30 ønsker vi velkommen til andre foredrag i formiddagsserien vår. Denne gangen får vi besøk av historiker og forfatter Carl Emil Vogt som vil ta for seg sin nye biografi om adelsmannen, liberalen, grunnlovsfar og Norges første finansminister - Herman Wedel Jarlsberg.

Alle arrangementene er gratis.

Cappelen Damm, Akersgata 47/49.

Velkommen!

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.