Gå videre til innhold
1. klassing fra Bærum vant Egner-tegnekonkurranse

Pressemelding -

1. klassing fra Bærum vant Egner-tegnekonkurranse

Cappelen Damm, Dyreparken og Nasjonalbiblioteket inviterte nylig alle under 12 år til å være med på en malekonkurranse. Oppgaven var å tegne eller male et bilde som hadde noe med Thorbjørn Egners verden å gjøre.

I år er det 100 år siden Thorbjørn Egner ble født. Da Thorbjørn Egner levde, hadde han en malerklubb der mange tusen barn var medlemmer. Hver uke, i Barnetimen på radioen, lærte han medlemmene noe nytt om det å tegne og male. Egner ga blant annet råd om ting man skulle passe på: "Vi skal tegne stort og fylle arket godt ut, og når bildet er ferdig malt, skal det nesten ikke være en flekk igjen på bildet hvor det ikke er noe". Egner sa også at det var fint å bruke store fargeflater og kraftige farger i bildet.

Totalt ble det sendt inn 1318 bidrag fra hele landet.
Thorbjørn Egners sønn, Bjørn, har sett på alle tegningene og plukke ut en vinner sammen med tegnerne og forfatterne Anna Fiske og Stian Hole, to kunstnere som lever av å tegne og male.
Vinner av konkurransen ble 1. klassingen Sofie Arntsen fra Bærum som hadde tegnet Klatremus. Hun får en bokpakke pluss tur til Dyreparken i Kristiansand med familie, inkludert reise og opphold og en spesiell morgenvandring i Dyreparken med en ekte dyrepasser. Vinner-tegningen vil bli innrammet og stilt ut på Nasjonalbibliotekets utstilling.

Ti andre ivrige kunstnere får også en bokpakke fra Cappelen Damm med Thorbjørn Egners bøker.  

Juryens begrunnelse:
Malekonkurransen i anledning Thorbjørn Egner 100 år er avsluttet. Juryen, som består av Thorbjørn Egners sønn, Bjørn Egner, og illustratørene Anna Fiske og Stian Hole, har funnet en meget verdig vinner.

1318 barn fra hele landet har sendt inn sine bidrag. Alle har latt seg inspirere av Thorbjørn Egners univers, men de har løst oppgaven på vidt forskjellige måter.

«Min far ville vært glad for å se mangfoldet, kreativiteten og malegleden,» sier Bjørn Egner. Han har vært nøye på at konkurransen skal være i farens ånd. Oppgaven var inspirert av Malerklubben, som gikk i Barnetimen på radio, der Thorbjørn Egner oppfordret lytterne til å bruke hele arket og tegne stort.

Hver og en av de 1318 bidragene er et selvstendig kunstverk med en egen verdi, og alle bidragsyterne fortjener ros. Ros fortjener også barnehageansatte og skolelærere som har satt barna i gang med denne oppgaven og helt tydelig har lokket fram de beste i sine unge kunstnere.

10 av bidragene premieres med bokpakker. Disse bidragene viser bredden i det innsendte materialet. Noen har stor følelse for detaljer, andre dyrker villskapen og øyeblikkets inspirasjon. Felles for dem er at de har opplevd noe i møtet med Thorbjørn Egners verk og deretter formidlet det på en flott måte.

Vinneren er Sofie Arntsen fra Bærum. Hennes maleri av Klatremus med gitar stakk seg tidlig ut på grunn av det selvstendige uttrykket. Bildet har sin egen personlighet, det er følsomt og fullt av energi. Sofie har brukt hele arket på en modig måte. Og Klatremus, som vi alle kjenner så godt, har fått et spennende, tvetydig uttrykk.

 

 

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.