Gå videre til innhold
15. mai dokumenteres med fotografier fra hele verden i den unike boken En dag på jorda

Pressemelding -

15. mai dokumenteres med fotografier fra hele verden i den unike boken En dag på jorda

15. mai 2012 blir en spesiell dag i fotografiets historie. Da inviteres folk over hele verden til å fotografere sine omgivelser med motiver fra hjem, arbeid, identitet, teknologi, natur og miljø. Til sammen vil det bli en unik dokumentasjon av dagliglivet på jorda denne dagen. Både amatører og profesjonelle er velkomne til å delta i dette unike non-profit prosjektet. Den norske utgaven utgis på Cappelen Damm i oktober, med forord av den norske stjernfotografen Jonas Bendiksen. Se www.ADAY.org

Fotografiene som sendes inn blir samlet i en database som kan brukes av forskere, til undervisning, i bøker, på utstillinger og på web, og har som målsetting å vise ulike sider av hvordan mennesker lever, trekke forbindelseslinjer mellom dem og gi spennende refleksjoner over hva det vil si å være menneske i verden i dag.

1000 av bildene skal samles i praktboken En dag på jorda. Bildene blir valgt ut av en internasjonal jury.  Initiativtaker er non-profit-organisasjonen Expressions of Humankind som er etablert for å støtte forskning og undervisning. Ambassadører for prosjektet er et råd bestående av Desmond Tutu, Sir Richard Branson, Martti Ahtisaari, Gro Harlem Brundtland, Mary Robinson, Jan Eliasson og Robyn.

Leder av redaktørteamet, Ayperi Karabuda Ecer har solid bakgrunn fra Reuters, Magnum og SIPA. Mer informasjon finnes på www.ADAY.org. Der kan man også melde seg på og bli en del av prosjektet. Fotografer fra flere titalls land allerede har meldt seg på.

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.