Følg Cappelen Damm

20 år som forfatter: Ingeborg Arvola med en viktig påminnelse

Pressemelding   •   aug 29, 2019 10:23 CEST

I løpet av 20 år har Ingeborg Arvola skrevet 20 bøker både for barn og voksne (Foto: Anna Julia Granberg)

NY BOK: Ingeborg Arvola: Plutselige varmegrader

I sitt tjuende år som forfatter kommer Ingeborg Arvola med «Plutselige varmegrader». En novellesamling om det verdifulle i mennesket. Slik er hennes forfatterskap alltid, og kanskje spesielt nå, en viktig påminnelse.

I «Plutselige varmegrader» møter vi en student som har skaffet seg en tilsynelatende lukrativ jobb på et skip i Middelhavet. Det viser seg at selskapet hans henter inn organer fra druknede flyktninger.

Jeg har lyst til å vise det verdifulle i menneskene, sier Ingeborg Arvola.
Dette har blitt et gjennomgående tema i hennes bøker siden hun debuterte for 20 år siden med romanen Korellhuset.

Arvola skriver usentimentalt, men med en sta medmenneskelighet. Når karakterene forsøker å riste av seg følelsene sine flammer det likevel gjerne noe uventet opp i dem. I «Plutselige varmegrader» finner vi temaer og tonefall som har preget forfatterskapet hennes gjennom de siste tjue årene.

Ingeborg Arvola (f. 1974) vokste opp Pasvikdalen i Finnmark og debuterte med romanen Korellhuset i 1999. Hun har siden skrevet en rekke bøker for barn og voksne. Arvola er også dramatiker. I 2004 mottok hun Cappelenprisen, og i 2008 ble hun tildelt Havmannprisen for romanen Ingen dager uten regn.

For bok, intervju, bilder eller annet kontakt: Kristine.Kleppo@Cappelendamm.no

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.