Gå videre til innhold
Jubileumsutgave. I forbindelse med 40-årsjubileet utgis suksessromanen i ny utgave – med originalomslaget. (Foto: Cappelen Damm)
Jubileumsutgave. I forbindelse med 40-årsjubileet utgis suksessromanen i ny utgave – med originalomslaget. (Foto: Cappelen Damm)

Pressemelding -

40 år med Saabyes "Beatles"

Lars Saabye Christensens suksessroman Beatles utkom første gang i 1984, og er blant de største bestselgerne i moderne norsk forlagshistorie. Romanen ble Lars Saabye Christensens store gjennombrudd som forfatter, og leses stadig av nye generasjoner.

Fortellingen om de fire ungdommene Kim, Seb, Ola og Gunnar, som vokste opp på Oslos vestkant i en tid full av drømmer og forvirring, inneholder spenning, latter, gråt og gjenkjennelse som knapt noen annen norsk roman i moderne tid. Boken er oversatt til flere språk og gjorde det svært godt internasjonalt. Lars Saabye Christensen gir et levende og billedrikt inntrykk av en ungdomstid de fleste har opplevd - eller gjennomlevd.

Beatles er blant de største suksessene i norsk forlagshistorie. Romanen ble Lars Saabye Christensens store gjennombrudd som forfatter, og leses stadig av nye generasjoner. Dagbladets lesere kåret i 2006 Beatles til den viktigste romanen som var utgitt de siste 25 årene. Beatles er første bind i trilogien som fortsetter med Bly og avsluttes med Bisettelsen.

Jubileumsutgave

I forbindelse med 40-årsjubileet utgis romanen i ny utgave – med originalomslaget. For å få til dette måtte forfatteren selv ut på jakt etter den opprinnelige illustrasjonen som dannet grunnlaget for originalomslaget.

Se mer om dette her:

Ny roman på trappene

Lars Saabye Christensen har siden gjennombruddet med Beatles i 1984 vært en av Norges mest leste forfattere. 12. september lanseres hans nye roman. Den har fått tittelen Omagiu og er en urovekkende roman om et bisart regime, som samtidig fungerer som et speil for vår tid, med sine autoritære tendenser og lengsel etter sterke ledere.


Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.