Gå videre til innhold
I dette spektakulære billedverket trekker Tor Bomann Larsen, vår ledende kongebiograf, opp linjene fra det moderne monarkis fødsel i 1905 til våre dagers nasjonale utfordringer.
I dette spektakulære billedverket trekker Tor Bomann Larsen, vår ledende kongebiograf, opp linjene fra det moderne monarkis fødsel i 1905 til våre dagers nasjonale utfordringer.

Pressemelding -

500 bilder fra kongehuset samlet i ny bok

I den nye praktboken Fire konger og en dronning. Haakon VIIs arvinger på Norges trone utgjør kongehusets billedsamling hovedstammen i utvalget på de til sammen 500 bildene som er gjengitt i boken. De fleste av bildene har aldri tidligere blitt trykket i bokform. Boken er blitt til i samarbeid mellom Tor Bomann-Larsen og mangeårig slottsfotograf og billedarkivar Jan Haug.
I tekst og bilder følger Fire konger og en dronning kongehuset vårt i krig og fred, gjennom fem generasjoner - fra kong Haakon til Ingrid Alexandra. Det trekkes opp linjer fra det moderne monarkis fødsel i 1905 til våre dagers nasjonale utfordringer.

-Da jeg befant meg et sted mellom tredje og fjerde bind i biografiverket om kong Haakon og dronning Maud, dukket Jan Haug opp på Slottet i Oslo. Han hadde fått oppgaven med å systematisere kongehusets omfattende fotosamling. Vi kjente hverandre fra før. Som 17-åringer delte vi rom på Skjeberg Folkehøyskole. En drøy mannsalder senere var vi blitt kolleger i arbeidet med å dokumentere monarkiets historie. Det var Jan som først foreslo at det burde lages et billedverk i anledning 150-årsjubileet for Haakon VIIs fødsel. Og da prinsesse Ingrid Alexandra ble myndig den 21. januar, dukket spørsmålet naturlig opp: Hvorfor ikke trekke beretningen om kongehusets stamfar frem til vår egen tid?, forteller forfatter Tor Bomann-Larsen om bakgrunnen for den nye boken. Prinsesse Ingrid Alexandra ble myndig nøyaktig 150 år etter tippoldefaren Haakon VIIs fødsel, og denne epoken representerer en ny politisk og dynastisk tidsalder, samtidig som den griper tilbake til kongerikets tidligste æra.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.