Gå videre til innhold
På Boklista for generell litteratur er Min skyld av Abid Raja på topp. Boken har nå ligget sammenhengende i et halvt år på bestselgerlisten.
På Boklista for generell litteratur er Min skyld av Abid Raja på topp. Boken har nå ligget sammenhengende i et halvt år på bestselgerlisten.

Pressemelding -

Abid Raja fortsatt nummer en etter halvt år på bestselgerlisten

Abids Rajas Min skyld: En historie om frigjøring ble den mest solgte boka i 2021, og ved starten av 2022 holder boken fortsatt ledelsen. I over et halvt år har Min skyld ligget på bestselgerlisten, i 26 sammenhengende uker, og den kritikerroste boken er trykket i opplag på svimlende 80 000 eksemplarer. 
I 2021 mottok Raja Bokhandlerprisen for boken, og BOK365-leserne kåret «Min skyld – en historie om frigjøring» til årets bok. 

Boken er den brutalt ærlige historien om Abid Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.
I VG skrev anmelder Sindre Hovdenakk:
«Abid Rajas selvbiografi er en beretning om vold, skam og et liv i evig konflikt mellom andres forventninger og egne drømmer. ...
Kultur- og likestillingsminister Abid Raja åpner opp på fullt gap om alt det vonde han har opplevd. I denne velskrevne boken deler han ikke bare historien om et barn utsatt for omsorgssvikt og mishandling. Han deler også intime detaljer om en sykdom mange av oss kanskje ville ha holdt for seg selv. ... Mye av denne historien har han tidligere fortalt stykkevis og delt i mediene og i sine tidligere bøker. Men dette er første gang Raja setter alle hendelsene og erfaringene i sammenheng og underlegger dem en felles analyse.
Et hovedpoeng er altså hvordan så mange med flerkulturell bakgrunn blir satt i umulige lojalitetskonflikter, og hvor avhengig vi alle er av å bli sett av gode hjelpere underveis i oppveksten.
Det er en vond og rystende, men også spennende og engasjerende, bok Abid Raja har skrevet.»

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.